5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Balıklıgöl temizleniyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Şanlıurfa'da her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Balıklıgöl, yosunlardan ve vatandaşların attığı atıklardan temizleniyor.

Şanlıurfa Kültür Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından geçtiğimiz yıllarda Balıklıgöl'ün bakımı için görevi belediyeye devretmesinin ardından yaklaşık 30 personel, hem balıkların daha sağlıklı yaşamaları hem de göl suyunun temizlenmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürerek gölün periyodik bakımını yapıyor.

Belediye yetkilileri, Balıklıgöl suyunun daha temiz olması için uğraştıklarını belirterek, "Amacımız turizm potansiyeli yüksek olan Şanlıurfa'ya gelen turistleri memnun etmektir. Göl suyu temiz olduğunda, gelen turistler gittikleri yerlerde Balıklıgöl'ün güzelliklerini ve temizliğini anlatmalı" dedi.

Bu arada, Balıklıgöl'e gelen yerli ve yabancı turistler hoparlörler ile Balıklıgöl suyunun kirletilmemesi için uyarılıyor.  Özellikle yaz aylarında Balıklıgöl'e gelen yerli ve yabancı turist sayısında daha da artış olduğunu belirten yetkililer, Balıklıgöl'deki balıklara dışarıdan getirilen yemlerin ve yiyeceklerin atılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 13:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?