5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Balıklıgöl temizleniyor

Dünyanın tek doğal akvaryumu olarak bilinen Balıklıgöl'de bilinmeyen ani su kirliliği için temizlik çalışması başlatıldı.
Şanlıurfa'da yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan kentin simgesi Balıklıgöl'de, iki yıl önce bir hastalık nedeniyle görülen balık ölümlerinin ardından bu yıl da suda belirginleşen kirlilik nedeniyle önlem alındı.

Zaman zaman kirlenme ve bu kirlenmeden kaynaklanan balık ölümlerinin önüne geçmek amacıyla Balıklıgöl tarihinde ilk kez geçen yıl onarıma alınmıştı. Kuraklığın yaşandığı Şanlıurfa'da sıcaklara bağlı olarak Balıklıgöl'de su seviyesinin 10 santim azalması ve ziyaretçilerin fazla yem vermesi üzerine suda oksijen eksikliği meydana geldi. Oksijen yetersizliğinin önüne geçmek için her gün belirli saatlerde balıklara oksijen takviyesi yapılıyor. Göle motopomplarla su takviyesi de yapılarak su seviyesinin düşmesi engelleniyor ve su temizleniyor.

Şanlıurfa'nın simgesi ve dünyanın tek doğal akvaryumu olan Balıklıgöl'de başlatılan temizlik çalışması nedeniyle gölün içerisinde bulunan binlerce balığın ölümünün önüne geçmek için belediye ekipleri seferber oldu.
Şanlıurfa'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Balıklıgöl'de geniş kapsamlı temizlik çalışması başlatıldı. Şanlıurfa Belediyesi tarafından yürütülen temizlik çalışmasında onlarca kişi görev alıyor. Bulanık suyun durulması için su takviyesinin yanı sıra motopomplarla oksijen de veriliyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 15:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?