30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

'Balıklıgöl' teyakkuzu!

Şanlıurfa’nın turizm merkezlerinden birisi olan Balıklıgöl’de kutsal sayılan balıkların kurtarılması için Şanlıurfa Valiliği seferber oldu. Göl suyuna ’Play Difüzör sistemi kuruluyor.

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bir süre önce toplu ölümler yaşandı. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Cengizler’in yaptığı araştırmalar sonunda, suda oksijen azlığı tespit edilirken, hastalıklara karşı balıklara 10 günlük antibiyotik tedavi uygulanmasının ardından balık ölümleri durdurularak, göl suyundaki oksijen azlığını gidermek için ’Play Difizör’ sistemi kurulması için çalışmalara başlandığını söyledi.

Bursa’dan gelen 3 kişilik ekip, Balıklıgöl’de bugün çalışmalara başlayan Aguaflex firması Pazarlama Müdürü Levent Üreyen, amaçlarının Balıklıgöl’deki balıkların kurtarılması olduğunu belirterek, "Amacımız Balıklıgöl’deki oksijen sistemini sağlamak. Az olan oksijen miktarını yükseltmektir. Burası sıcak bir yer. Suda akış az olduğu için oksijen de düşüktür. Burada önemli olan sudaki oksijen değerlerinin yükselmesidir. Çalışmalarımız bugün başladı. Sistemi yarın suya indireceğiz. Çarşamba günü de deneyeceğiz. Sistemi tamamen firmamız olarak Balıklıgöl’e hediye ediyoruz. Amacımız balıkların oksijenini ve yaşamasını sağlamaktır. Sistemde uygulandığında 12 metreküp saat kapasiteli difizörler kullanacağız. Sisteme gölün boşaltılamaması nedeniyle saatte 300 metreküp hava basacak bir sistem montajı yapılıyor. Suyun ortasına döşenecek. Günün sıcak olan bölümlerinde bunu çalıştırmak gerekiyor. Özellikle öğle saatlerinde çok faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 16:06:25
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 14:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa cengiz IP: 85.98.74.xxx Tarih : 14.06.2005 16:09:00
gerçekten güzel birşey şanlıurfa valiliğine teşekkür ederken bu urfamızın kutsal bir yeri buna birilerinin sahip çıkması lazım valilik bunu ele aldığı için çok güzel bir şey zaten urfalıların gidecek bir tek yerleri var o da BALIKLIGÖL