5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Balıklıgöl'de bomba paniği!

Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanlarından Balıklıgöl'de belediyenin Ramazan etkinliklerinde kabaltına bırakılan şüpheli paket polisi alarma geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında Balıklıgöl Anfi Tiyatro'da Hacivat-Karagöz ile tiyatro oyununun sahnelenmesi sırasında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kabaltına (abbara: örgü teknikleri kullanılarak inşa edilmiş, eğrisel yüzey ya da yüzeylerden oluşan mimari örgü öğesi) bırakılan paketi gören bir görevli, '155 Polis İmdat'ı arayarak durumu bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik şeridi çekerek çalışmalarına başladı.

Yaklaşık 2 bin seyircinin bulunduğu alanda bir kişinin "Bomba var" sözleri paniğe neden oldu. Kalabalık kısa sürede dağılırken, olay yerine çağrılan bomba imha ekipleri şüpheli paketin üzerine fünye yerleştirdi. Polislerin 'Kontrollü patlama var' diyerek vatandaşları uyarmasının ardından patlatılan şüpheli paket boş çıktı.

Bazı kadınlar olaya tepki göstererek, "Ne güzel oturuyorduk. O paketi kimin bıraktığını bulursam yapacağımı bilirim. Gecemizi berbat ettiler" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 11:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?