5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Balıklıgöl'de gizemli kirlilik

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Balıklıgöl'deki kirliliğin nedeninin halen anlaşılamadığını söyledi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Balıklıgöl'de meydana gelen kirliliğin halen asıl sebebinin anlaşılamadığını belirterek, kirliliğin kuraklık ya da yeraltı sularından kaynaklanabileceğini söyledi.

Balıklıgöl'deki kirliliğin nedenlerini belirlemek amacıyla acilen bir komisyon kurulması gerektiğini belirten Başkan Fakıbaba, "Balıklıgöl'deki kirliliğin araştırılması amacıyla acilen bir komisyon kurulması gerekir. Komisyonda gerçekten bu konuda tecrübeli isimler yer almalı. Eğer Şanlıurfa'da bu konuda teknik eleman sıkıntısı çekiliyorsa konuya Çevre Bakanlığı el atmalıdır" dedi.
Şanlıurfa'yı Yeşillendirme ve Doğayı Koruma Derneği 2. Başkanı Dr. Adnan Elçi ise, Balıklıgöl'de yaşanan kirliliği tamamen kuraklığa bağlarken yaşanan kuraklık yüzünden yeraltı suları ile beslenemeyen gölde kirlilik oluştuğunu dile getirdi.

Balıklıgöl Platosu çevresini ağaçlandırmak ve dere ıslah çalışmalarına ağırlık verilerek sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade eden Dr. Elçi, "Balıklıgöl yeraltı suları ile beslenen bir göldür. Kuraklık nedeniyle yeraltı sularımız çamurlu akmaya başlamıştır. Bu yüzden Balıklıgöl'de bir çamur rengi başlamıştır. Bu sorunun çözümü ancak çevrenin ağaçlandırılması ve dere ıslah çalışmalarına ağırlık verilmesidir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 20:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?