30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Balıklıgöl'de resim yaptılar

Tüm yurdu sanatın güzelliğiyle sarmalayan Su Grubu üyeleri, Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl'de resim yaptı. Bayan ressamlar, yaptıkları resimleri İzmir'de sergileyerek Şanlıurfa'nın tanıtımını yapacaklarını söyledi.

Kadın ressamların çalışmalarını değerlendiren Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, amaçlarının Şanlıurfa'yı sadece Türkiye'de değil, dünyada da tanıtmak olduğunu belirterek, "Su Grubu üyelerinden 21 ressam arkadaş Şanlıurfa'daki çalışmaya katıldı. Gerçekten müthiş eserler ortaya koydular. Şanlıurfa zaten sanat, kültür ve inancın merkezi olan bir şehirdir. Bu merkezliği doğuştan hakketmiş. Bu etkinliklerimiz devam edecektir. Başka gruplar, başka sanatçı arkadaşlarımız gelecekler" dedi.

Su Grubu Başkanı Seba Uğurtan de sanata gönül vermiş bir insan olarak bir ülkenin ve bin kentin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için elinden geldiği bütün çabayı sarf ettiğini belirterek, "Su Grubu'na İzmir'den 21 ressam arkadaş katıldı.17 yıldır göğüs ve cilt kanseri tedavisi gören bir hastayım. Resim öğretmeniyim, bir oğlum var. Ameliyat olduğum günden bu yana çeşitli mücadelede ayakta durmayı öğrenen bir Türk kadınıyım. Her zaman insanlara örnek olmak çabası içinde olmayı öğrendim. Bu örnek çabayı sunarken bir şeyler yapmak için benim can dostlarım atölyemden gelen yüzlerce Türk kadınıyla insanlara Türkiye'ye ve dünyada iz bırakmak için mücadele verdik. Her ameliyatımdan çıktığımda bandajımı açmadan tuvallerimin başına geçtim. Oturan bir insan olmayı hiç bir zaman tercih etmedim. Eğer birileri için üzülmeyi biliyorsanız, size o binlerce sevinç olarak geri gelecektir" dedi.

Su Grubu Başkanı Seba Uğurtan, sadece resim yapmadıklarını belirterek, "İnsan olmanın önemini mücadeleci olmanın güzelliğini ve güçlü olmanın önemini anlatıyoruz. Bir gönül kenetlenmesi bir beraber olmak ben aynı duyguyu dünyada uluslararası bir yarışma için bir resim yapıp İngiltere'ye göndermiştim. Bu yarışmada bana bir kanserlinin öyküsünü anlat dediler. Önce iki büklüm bir Türk kadınını anlattım, sonra ayağa kalkan, sonra yaşama tutunmayı anlatım. Yani eğer bir kadın örnek olacaksa yaptığı işlerden örnek olmalıdır. Ayakları üzerine basabilmeli ve böyle örnek olmalıdır. Biz birlik ve beraberlik için ayakta durmalıyız. Ben yaptığım resimlerle İngiltere'den dünya ikincisi olarak geri döndüm. Türkiye'den dört Türk kadın sanatçı davet edilmişti.Türk kadının gücünü tüm dünyaya aktarılması gerekiyor. Bizleri basite indirgemesinler. Yaptığımız işler gerçekten büyüktür. Elimizdeki fırçalarla dünyayı ayağa kaldırdık. Binlerce resimlerim vardır. Kendi atölyemde Urfalı Hasan Rastgeldi sanatçı ve hocam sayesinde ödül aldım. Bakın tüm halkımızla bunu paylaşıyorum. Güzellikler beraber yaşandığı müddetçe güzeldir. Bıraktığımız izler kalıcıdır, buradan başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 11:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet alp IP: 88.244.238.xxx Tarih : 12.08.2007 18:22:52
resme vermiş olduğunuz değer beni cezbetti,herkez hayata bu kadar değer verip birşeyler için cevap olarak sanatı kullansa sizin gibi mükemmelliğe ulaşır.siz kendinizi sanata adamiş bir meleksiniz.yakın zaman içinde galerinizi gezmeye geleceğim eşimde sanata vermiş olduğunuz değere hayran kaldı,bu kadar çok enerjiyi nereden buluyorsunuz.görüşmek dileğiyle.