3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Balıklıgöl'e hayran kaldılar

SURİYE'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİ KABALAN URFA'YA HAYRAN KALDI

Avrasya ve Arap Yazarlar Birliği tarafından organize edilen "Arapların Gözüyle Türkler" sempozyumuna katılmak üzere Şanlıurfa'da bulunan Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan ve beraberindeki heyet Balıklıgöl'ü gezdi.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe ve Şanlıurfa Ticaret ve sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin ile birlikte Şanlıurfa Yeni Otogarı'nda incelemelerde bulunan Büyükelçi Dr. Nidal Kabalan, Hama Valisi Ahmet Şahade Halil, Hama Belediye Başkanı Mazen Abdalaal, Hama Sanayi Odası Başkanı M. Nidal Bekkur ve Hama Ticaret Odası Başkanı Mu'taz Ghandaur daha sonra Balıklıgöl ve tarihi çarşıları gezdi. Balıklıgöl'de balıklara yem atıp dilek tutmayı ihmal etmeyen Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan ve beraberindeki heyet, Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya duydukları hayranlığı ifade ettiler.

Halil-ül Rahman ve Ayn-ı Zeliha Gölü'nde balıklara yem atan heyet, Hz. İbrahim'in doğduğu mağarayı ziyaret etti. Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Dr. Nidal Kabalan ve Hama'dan gelen misafirlere Şanlıurfa hakkında önemli bilgiler aktaran Belediye Başkanı Fakıbaba, misafirleri çeşitli hediyeler satın aldı. Gezdikleri her mekanda Şanlıurfalıların büyük ilgisiyle karşılanan Suriye heyeti, Türk vatandaşların kendilerine gösterdikleri ilgiden oldukça memnun kaldıklarını dile getirdiler. Balıklıgöl'de açıklama yapan Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan, Türkiye ile çok iyi ilişkiler içersinde olduklarını belirterek, inanç turizminde önemli bir yere sahip Şanlıurfa'yı çok beğendiklerini söyledi.

Şanlıurfa'da karşılaştıkları misafirperverlikten dolayı özellikle Vali Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Fakıbaba'ya teşekkür eden Büyükelçi Kabalan, "Şanlıurfa çok eski bir geçmişe sahip. Hz. İbrahim Mağarasını çok beğeniyor ve yakından takip ediyoruz. Suriyeliler, Şanlıurfalıları çok seviyor. Suriye Büyükelçisi olarak bu konuda güvence veriyorum ki, kurulan ilişkiler daha da geliştirilecektir. Türkiye'de bizim vatanımızdır. Aynı toprağın insanlarıyız. Gördüğümüz misafirperverlikte bunun göstergesi. Temennimiz bu dostluğun devamlı olmasıdır. Belediye Başkanımız Fakıbaba'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hama Valisi Ahmet Şahade Halil ise Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Şanlıurfa'da yürüttüğü belediyecilik hizmetlerine dikkat çekerek, kentteki değişmeyi takdirle karşıladıklarını söyledi.

SURİYE'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİ KABALAN URFA'YA HAYRAN KALDI
SURİYE'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİ KABALAN URFA'YA HAYRAN KALDI
SURİYE'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİ KABALAN URFA'YA HAYRAN KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 10:22:02
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 18:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?