8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Balıklıgöl'e Mobesa sistemi

Şanlıurfa'nın gözde mekanlarından birisi olan Balıklıgöl'e Mobil Elektronik Sistemleri Entegrasyonu (MOBESE) sistemi kuruluyor. Valilik tarafından kurulan sistemin yaklaşık 30 bin YTL'ye mal olacağı bildirildi. 

Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanlarından birisi olan Balıklıgöl'e MOBESE sisteminin kurulduğunu belirten Vali Yusuf Yavaşcan, ''Çok şükür asayiş yönünden bir problem yok. Şanlıurfa huzurlu bir kent ve bu güne kadar üzücü bir olay olmadı. Ancak korkulu rüya görmektense uyanık kalmak yeğdir prensinden hareketle, kamera sistemiyle güvenliği arttırmayı uygun gördük" açıklamasında bulundu.
Bir hafta içerisinde faaliyete girecek sistemle Balıklıgöl'ün 24 saat izleneceğini ve bu sayede tarihi mekanı ziyaret eden vatandaşların huzurlu bir ortamda gezebileceğini belirten Vali Yusuf Yavaşcan, sistemin maliyetinin 25 ile 30 bin YTL arasında olacağını kaydetti.
Balıklıgöl'deki işlemlerin tamamlanmasının ardından asıl MOBESE sistemini, Atatürk Bulvarı ile Divanyolu arasındaki 3 kilometrelik alana yerleştireceklerini dile getiren Yavaşcan, "Şanlıurfa'nın en gözde turistik mekanı olan Balıklıgöl'e 36 MOBESE kamerası yerleştirilecek. Ayrıca şehrimizin yüksek noktalarına da kameralar kurulacak. Böylece şehrin tümü kontrol altına alınacak. Bu sistem için de yaklaşık 150 bin YTL harcanacak. Bununla birlikte kentimizde oluşabilecek olumsuzlukları anında tespit ve görüntüleme olanağına kavuşacağız. Amacımız halkın daha rahat bir ortamda zamanını geçirmesini sağlamaktır" diye konuştu. 

Yavaşcan, MOBESE sistemiyle ilgili 9 emniyet personelinin 24 saat esasına göre görev yapacağını ve sistem odasında görev yapacak personelin eğitiminin sürdürüldüğünü söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2006 Cumartesi 12:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?