7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Balıklıgölü koruma çalışmaları

Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğü ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın onayıyla Balıklıgöl'de yaşanan kirlilik, su azalması ve balık ölümlerinin önlenmesi için Dergah civarında bulunan su kuyularının kapatılmasına karar verildi. 

DSİ Bölge Müdürü Mustafa Altundal, "Balıklıgöl havzasında açılan yer altı kuyuları gölün kaynağını olumsuz etkiliyor. Hem de atık kirli sular balıkların ölümüne neden oluyor. Bunun üzerine geçtiğimiz yıllar içersinde hıfzısıhha kurulunun kararıyla Dergah civarında bulunan kuyuların kapatılması yönünde bir çalışma yaptık. Daha sonra bu yasak kararını bakanlığın onayıyla resmileştirdik. Bu çalışmalar neticesinde Balıklıgöl'ün suyu temizlenip korunacak. Güzel bir tesis olan bu mekana herkesin sahip çıkması gerekiyor" dedi. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı, Dergah civarında her türlü derinlikte ve çapta kuyu, tünel açılmasına kati yasak getirildi. Yine yeraltısuyu işletme sahası içinde suların kirlenmesine neden olabilecek zirai ilaç ve gübre kullanımını da yasaklandı. Bu yasaklara uymayanlar hakkında hapis cezası uygulanacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 10:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?