30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Baraka 'tatilya'da bayram coşkusu

Şanlıurfa’da çocuklar Kurban Bayramı’nın keyfini mahalle aralarında kurulan tahta salıncaklarda sallandılar, derme çatma dönme dolaplarda eğlendiler. Çocuklar Urfalı mucidin yaptığı 2 pedallı 4 tekerlekli bisikletlere binmeyi de ihmal etmedi.

Şanlıurfa’da lunaparka gidemeyen yoksul aile çocukları kurulan tahta salıncaklara akın etti.

Kentin Eyyübiye semtindeki alana akın akın giden çocuklar sabah erken saatlerde tahtadan yapılmış salıncaklarda sallandı, derme çatma taş yığınları ile desteklenen dönme dolaplara bindi. Kişi başı 50 bin liraya (5 Krş) tahta salıncaklarda sallanan küçük çocuklar, maddi imkanları el vermediği için tahta salıncaklara ve dönme dolaplara bindiklerini söylediler.

Şanlıurfa’nın Tatilyası olarak bilinen Eyyübiye semtinde Bayramlarda kurulan salıncakların en küçük işletmecisi Leyla Aydın, "Günde 2 saat burada çalışıyorum. 50 bin liraya (5 Yeni Kuruş) olmasına rağmen çocuklar pahalı olduğunu söylüyor. Burası da Urfa’nın Tatilyasıdır" dedi.
Şanlıurfa’nın Haleplibahçe semtinde Urfalı mucidin yaptığı 2 pedallı 4 tekerlekli bisikletler de çocukların ilgi odağı oldu. Bir turuna 250 bin lira (25 Yeni Kuruş) ödediklerini belirten çocuklar, "Maddi imkanımız yerinde olmadığı için lunaparka gidemiyoruz. Burası bizim bütçemize en uygun yer" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 15:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?