7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Barış için sende koş

Mazlumder Şanlıurfa Şubesi'nin düzenlediği "Barış için sende yarış" koşusunda İsrail ve ABD'nin Müslümanlar'a yönelik saldırıları, sloganlar ve tekbir eşliğinde kınandı. 

İnsan hayatını hiçe sayan saldırılara tepki Barış'a katkı olacağı sözleriyle böyle bir etkinlik düzenleyen Mazlumder üyeleri, koşu için Abide Kavşağı'nda toplandı. Yoğun güvenlik önlemi altında yapılan etkinlikte yarışmacılar için "Savaşa hayır" tişörtleri dağıtımı sırasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Minik bebeklerinde bulunduğu etkinlikte beyaz güvercinler barış için gökyüzüne uçuruldu. Özellikle kara çarşaflı bayanların yoğunlukta olduğu yarışmada bebekleriyle gösteriye katılan bayanlar, başlarına kırmızı yeşil Arapça yazılı saç bantlarını takmaları dikkat çekti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah posterinin taşındığı "Barış İçin Sende Yarış" Koşusu Abide Kavşağı'ndan Balıklıgöle kadar yaklaşık 5 kilometre mesafe sürdü. 

Düzenlenen etkinliğe Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen, İHD Bölge Temsilcisi Mihdi Perincek, Gazeteci yazar Yıldız Ramazanoğlu da katıldı. Gençelerin koştuğu yarışmada bir yaklaşık 500 kişilik bir gurup sloganlar eşliğinde yürüyüş yapmaları üzerine sık sık emniyet yetkilileri tarafından slogan ve pankart açmamaları konusunda uyarıldı. Balıklıgöl'de sona eren etkinlikte dereceye girenlere madalyaya verildi. Gurup daha sonra sesiz bir şekilde dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 20:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?