5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Baro tarihi Urfa evine geçecek

Satın alınarak aslına uygun biçimde restore edilen tarihi Urfa evi 'Baro ve Adli Yardım Bürosu' olarak hizmete verecek.

Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Müslüm Akalın, Sarayönü Polis Merkezi arkası eski Şube Sokaktaki Dağyutan ailesine ait tarihi evin son sahipleri olan maliklerden satın alınarak Baro Evi olarak projelendirildiğini söyledi. Av. Akalın, "Dağyutan ailesine ait tarihi evi 1 yıl kadar önce satın almıştık. Oldukça kötü bir durumda olan tarihi Urfa evini bir yıl süren bir çalışmayla yeniledik. 6 odası bulunan bu evi Adli Yardım bürosu olarak kullanacağız. Ayrıca Baromuzun komisyon toplantıları dahil, çeşitli etkinliklerini de burada gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Tarihi ve kültürel miras, bu toplumun hafızasını oluşturmaktadır. Bu nedenle çürümeye terk edilen Urfa Evlerini kurtarmamız gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor" dedi.

Şanlıurfa'da koruma altına alınması gereken yüzlerce Urfa Evi bulunduğunu belirten Baro Başkanı Av. Müslüm Akalın, şehrin tarihini ve kültürünü, mimarisini yansıtan bu yapıların koruma altına alınması gerektiğini, bu konuda sivil toplum kuruluşlarına da görev düştüğünü söyledi.

Akalın meslektaşlarına da seslenerek şöyle dedi:

"Olağan Genel Kurul toplantımız 11 Ekim 2008 Cumartesi günü, Baro organlarının seçimi ise 12 Ekim 2008 Pazar günü aynı yerde ve aynı saatlerde aynı gündem dahilinde icra olunacaktır. Baro levhasına kayıtlı her avukat, Avukatlık Kanununun 86. maddesi uyarınca genel kurul toplantısına katılmak ve oy kullanmakla yükümlüdür. Haklı bir neden olmaksızın genel kurula katılmayan veya oy kullanmayanlara İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından yıllık keseneğin üçte biri tutarında para cezası verileceği yasa hükmüdür. Bu nedenle; meslektaşlarımızın genel kurul toplantısına ve seçimlere katılmaları anılan yasanın 82. maddesi uyarınca önemle talep olunur."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?