5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Başbakan Şanlıurfa'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak için Şanlıurfa'ya geldi.
İstanbul'dan ATA uçağıyla Şanlıurfa GAP Uluslararası Havalimanına gelen Başbakan Erdoğan'ı, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Vali Yusuf Yavaşcan, TBMM İdari Amiri ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu ve Şanlıurfa milletvekilleri karşıladı.

VIP salonundan çıkan Başbakan Erdoğan, kendisini karşılamaya gelen vatandaşları selamladı. Başbakan Erdoğan'ı karşılayanlar arasında SP'li Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da yer aldı.

Fakıbaba, basın mensuplarının sorusu üzerine, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hoşgeldiniz dedim, kendisi de bana teşekkür etti" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, buradan partisinin Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak olan kongresine katılmak üzere havalanından hareket etti. Bu arada konvoyda üç aracın karıştığı kaza meydana geldi. Kazada bir kişi yaralandı.

Partisinin İl Kongresi'ne katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunda kaza meydana geldi.
GAP Uluslararası Havaalanı'ndan şehir merkezi istikametine giden konvoydaki araçlar birbirlerini sollayamaya kalkarken Bozova yolunda çarpıştı. 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi hafif yaralanırken, araçlarda bulunan partililer, kazanın şokunu uzun süre zerinden atamadı. Daha sonra polislerin devreye girmesi ile yol trafiğe açıldı ve konvoy şehir merkezine doğru hareket etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi sonrasında yol güzergahında pankart açmak isteyen iki vatandaşa korumaları ve çevik kuvvet polisi müdahale etti.
Şanlıurfa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda AK Parti İl Teşkilatının kongresi sonrasında valilik binasına Başbakanlık otobüsüyle giden Erdoğan, pankart sürpriziyle karşılaştı. İki vatandaş ellerindeki "Toprak reformu istiyoruz" yazılı pankartı açmak istedi. Çevik kuvvet polisi ve korumalar pankart açan iki şahsı bölgeden uzaklaştırırken gergin anlar yaşandı.
Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık otobüsünden dağıtmış olduğu kitapları almak isteyen vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu. Çevik kuvvet polisi kalabalık arasında zor anlar yaşadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 17:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?