5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Başbakan'a yoğun ilgi

Partisinin il kongresine katılmak üzere bugün havayolu ile Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Erdoğan, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda halkı selamladı.

Yapılan konuşmaların ardından kendisine yapılan tezahürat sloganlarıyla kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, isimlerini söylediği bütün ilçelere selam ve sevgilerini gönderdi. Şanlıurfalılara teşekkür eden Erdoğan, partililere ise samimi çalışmalarından dolayı şükranlarını iletti.

Konuşmasına dün Siverek ilçesindeki silahlı çatışmada tarafları ayırmaya çalışırken kendisine isabet eden kurşunla şehit düşen polis memuru Nihat Karakoca'ya rahmet dileyerek başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu: "Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Kongremizin Türk demokrasisine, milletimize, Şanlıurfa'ya ve partimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Buradan sizler aracılığıyla tüm ilçelerimizi selamlıyorum. Sözlerime; burada şehit olan Nihat Karakoca kardeşimizi Allah'tan yad ederek başlamak istiyorum. Ailesine ve ülkeme baş sağlığı diliyorum. Bugün bir polisimiz daha şehit oldu. Bugün kendisini memleketi Kastamonu'ya gönderdik. Ben yetişemedim ama valim ve milletvekili arkadaşlarım kendisini uğurladı. Başımız sağ olsun."

Kendisini kapalı salonda bekleyen vatandaşlardan helallik isteyen Erdoğan, bir kez daha burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Bir kez daha bu kadim şehirde, bu bereketli topraklarda bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şanlıurfa malum, tarihin, huzurun, peygamberlerin, yiğit, kahraman insanların şehri. Samimi bir şekilde söylüyorum. Şanlıurfa'da ne olursa olsun buradaki kardeşlerimin hayır duaları yeter. Ben biliyorum ki Şanlıurfa beş seçimde de gönül vermiş ve bu harekete destek vermiştir. Son seçimleri masaya yatırarak kendi muhasebemizi en iyi şekilde yapıyoruz. Biz, AK Parti olarak bize oy versin ya da vermesin her ile her beldemize aynı sıcaklıkta kucaklarız, kucaklıyoruz. Biz hizmet kervanıyız. Çalışmalarımızı durdurmadık ve var gücümüzle çalışmalara devam ediyoruz. Yollar pırıl pırıl oluyor ve olacak. Bunun yanında yine aynı şekilde buradan çıkınca belediye başkanlığını kazandığımız Bozova'ya gideceğiz. Onlara da bir teşekkür borcum var. Onu yerine getireceğiz. Çünkü biz hizmet, eser siyaseti yapıyoruz."

BEREKETLİ SİYASETİN TEMSİLCİSİ

Var güçleri ile çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, mevki peşinde olmadıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Biz bütün varlığımızı, bu milleti selamete kavuşturmaya çalışan bir kadroyuz. Biz, Fırat ve Dicle gibi çağlayan, Harran kadar bereketli bir siyasetin temsilcileriyiz. Bizim için makamların mevkilerin, koltukların hiçbir önemi yok. O mevkilerin, koltukların asıl sahibi millettir. Bizim sonsuz makamımız milletimizin gönlünde edeceğiz makamdır. O makam da milletin gönlüne girmekle elde edilir."

AK Parti'nin dört seçimde de birinci parti olduğunu hatırlatan Erdoğan, muhalefete yüklenerek şunları söyledi: "AK Parti aynı zamanda bir Türkiye partisi olduğunu kanıtladı. Peki diğerleri neden böyle bir başarı yakalayamadı? Çünkü onlar, Türkiye'nin partisi olamadılar. Onlar sadece bir bölgede ve bazı illerin partisi oldular. Biz ise tüm Türkiye'nin partisi olduk. Sayın Baykal'a bakıyorsunuz 29 Mart sonrası açıklamalar yapıyor. Ne diyor? '29 Mart'ta hükümetin yarısı gitti, diğer yarısı da gidecek."
7 Haziran'da bu milletin sayın Baykal'a sandıkta en iyi cevabı verdiğini iddia eden Erdoğan, "Ama biz sayın Baykal'ın rakamlarla arasının iyi olmadığını çok iyi biliyoruz. Sayın Baykal girdiği her seçimde geride kalmasına rağmen muhasebesini iyi yapmadı. Milletin verdiği mesajı almadı" dedi.

MECLİS'E TATİL YOK

Meclis'in tatil olmayacağını da ifade eden Erdoğan, "Halka hizmet Hak'ka hizmettir" sözünü hatırlatarak, ana muhalefet lideri Deniz Baykal'a yüklendi. AK Parti'nin kasasına; ne Deniz Feneri'nden ne de başka bir yerden hiçbir para girmediğini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim kasamıza giren para her gün sitemizde yayınlanıyor. Çünkü millette görsün ne giriyor ne çıkıyor diye. Ama diyoruz ki Baykal, devletin sana verdiği parayı nereyi harcadınız, bunun hesabını ver bakalım. Milletin
parasını nereye verdin. Anayasa Mahkemesi'nden tescillisin sen. İş Bankası, ta Atatürk'ten kalma biliyorsunuz. Tarih Kurumu'na, Türk Dil Kurumu'na verilmesi gereken paraları da vermediler. Ve vermedikleri için de yargıya gittiler. Ve yargı onları 104 trilyona mahkum etti ve İş Bankası bu parayı ödeme mecburiyetinde kaldı. Bize dürüstlük dersi vermeye kalkıyor önce aynaya bak sonra çıkıp ders ver."

MAYINLI ARAZİLERLE İLGİLİ İDDİALAR YALANMIŞ

Türkiye'nin Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili de konuşan Başbakan Erdoğan, mayınlı arazilerin yabancılara peşkeş çekileceği iddialarının tamamının yalan olduğunu söyledi.

Muhalefetin süreci kuru bir hamasetle yürüttüğünü anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Basın, bu konunun başka yerlere çekildiğinin en yakın şahidi sizlersiniz. 216 kilometrekaredir bu mayınlı araziler. Bu mayınlı arazinin bir ucundan CHP tuttu, bir ucundan MHP tuttu diğer ucundan da DTP tutup onlara destek verdi. Sündüler sündüler lastik gibi çeke çeke iki Kıbrıs Adası kadar uzattılar. 19 bin 245 kilometre nere, 116 kilometrekare nere, insaf insaf. Bunlar ya matematik bilmiyor ya da hesap kitap bilmiyorlar. Bunların ya da kılavuzları farklıdır. Kılavuzu karga olanın biliyorsunuz gerisini ben söylemeyim. Buraları ülkemize bir toprak kazandırma, bir organik tarım yapma noktasında, ülkemize kazandıralım. Milletimizin ülkemizin mayınlı arazilerin bulunduğu illerin menfaatini düşünelim, o şekilde yapalım dedim. Nereden çıkardınız bu İsrail'i. Olmayan bir şey hiç ilgisi alakası yok."

Bunların derdinin başka olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Çözüm var mı, çözümleri de yok. Efendim 'Petrolü İsrail'e verecekler' diyorlar. Orada ta 93'ten beri TPAO petrol araştırması yapıyor. Çeşitli firmalar yapıyor. Onlar zaten yapılıyor. Suriye ile bir güvenlik şeridimiz var. O şeridimiz TSK'nın kontrolünde. Bu ülkenin menfaatlerine gelince; ne CHP, ne MHP ne de DTP'lisi ile mukayese edilemeyiz ve bu iddiaların tamamı yalan. Milletin her bir kuruşuna karşı nasıl bir titizlik içinde olduğumuzu, yolsuzluk kapılarını tamamen kapattığımızı sizler çok iyi biliyorsunuz. Gazze'de masum çocuklar ölürken, kimse ses çıkarmadı ama biz susmadık."

Türkiye'nin artık dünyada sözü geçen bir ülke konumuna geldiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Artık Türkiye, dünyada gündemi belirlenen bir ülke değil, gündem belirleyen bir ülke. Onlar Türkiye'nin etrafında düşman ürettiler, biz geldik dostlar ürettik, dostluklar ürettik. 21 tane bankayı fona devrettiniz ey MHP, ey ANAP. Siz bunların hesabını verin, mecaliniz kalırsa gelin sizlerle bunu konuşalım. Bizim tek bir gündem maddemiz var o da bu ülkenin her tarafına demokrasiyi yaymak ve ülkenin her karışına adaleti yetiştirmek."

İşte son günlerde, gazetelerin yaptığı haberleri görüyorsunuz. AK Parti üzerinde oynanması düşünülen oyunları görüyorsunuz. Şu anda bizler de bunları araştırıyoruz. Gerekirse biz de ilgilerle onlara yönelik olarak davaları açacağız. Bunlardan geri duramayız. Demokratik bir ortamda AK Parti'ye karşı yapılan bu gayri hukuki sürece seyirci kalamayız. Gereken ne ise bunların hepsi yapılacaktır. İşte onun için gecemizi gündüzümüze katıyor, işte onun için durmadan, bıkmadan, usanmadan milletimize hizmet etmeyi sürdürüyor, şehirlerimizi bölgelerimizi ülkemizi daha bayındır hale getirmek için canla başla çalışıyoruz.''

GAP'IN OLUŞTURACAĞI ALT YAPI

GAP'ın oluşturacağı alt yapı ile Şanlıurfalıların ekmek yiyeceğini de söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Altı buçuk yıldır bu umutla samimi bir şekilde umut ediyoruz. Biz buna inanıyoruz. Ama bizim inanmamız yetmiyor. Bu bölgenin insanlarının el ele vererek, dostlukla geleceği inşa edeceğiz. Aramıza nifak sokanlara aldanmayacağız. Bizim derdimiz; 81 ilin her karış toprağına adalet getirmek. Bizim derdimiz; 71 buçuk insanımızın ekmeğini kazandırmak. Allah'ın izni ile çok daha ileri noktalara birlikte gideceğiz."

ŞANLIURFALILARA YENİ KONUT MÜJDESİ

Şanlıurfa'da gerçekleştirilen bazı hizmetleri de anlatan Başbakan Erdoğan, Şanlıurfalılara düşük fiyatla TOKİ tarafından yeni konutlar yapılacağının müjdesini vererek şunları söyledi: "İnşallah yeni bir adım, fakir fukara, başını sokacak hiçbir yeri olmayan vatandaşlarımıza 45 ila 55 metrekare arası olarak konut yapacağız TOKİ olarak, peşinat yok. Ayda 100 lira taksitle, 20 yıl vade ile bu konutları yapacağız. Çünkü sosyal devlet bu. Sokakta bırakamayız vatandaşımızı. Ama bunlar yeterli değil, hiç
olmazsa bir adım atalım ve Şanlıurfa'da bundan nasibini alacak. İnşallah, bunu da gerçekleştireceğiz."

ŞANLIURFALILARA SPORTİF DESTEK

Şanlıurfa'ya spor anlamında destek vereceklerini de anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi hep beraber dayanışma içinde el ele vermek suretiyle Şanlıurfalı kardeşlerim, Şanlıurfaspor'u çıkartacak. Ama Başbakan'dan başka türlü destek beklerseniz olmaz, o rüşvete girer ama tesislerde eyvallah. Sizi çok yordum şu ana kadar yaptığımız seçimlerde gönlünü, gayretini, her şeyini ortaya koyan tüm kardeşlerime teşekkür ederim"

Salonu dolduran partililerle 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' dörtlüğünü de okuyan Erdoğan, daha sonra salondan ayrıldı. Erdoğan, Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret ettti.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 18:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?