5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Başbakandan yardım istediler

Şanlıurfa'da 5 gün önce bir sulama kanalına düşerek kaybolan Hüseyin Can'ın yakınları, küçük çocuğun bulunması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Ailenin bağrışlarını duyan Başbakan Erdoğan, Hüseyin Can'ın babası Şavak Can ile görüşerek oğlunun bulunması için yapılan çalışmaların hızlandırılacağı sözünü verdi.
Alınan bilgiye göre, 5 gün önce su kanalına düşerek kaybolan ve cesedine de ulaşılamayan Hüseyin Can'ın (11) yakınları, Başbakan Erdoğan ile görüşmek için Akabe mevkiinde yapılan 2 bin 194 konutun anahtar teslim törenine geldi. Başbakan Erdoğan'ı bekleyen Hüseyin Can'ın ailesi, Erdoğan'ın tören alanına gelmesiyle gözyaşlarına boğuldu. Dakikalarca Başbakan Erdoğan'a seslerini duyurmaya çalışan aile fertleri fenalık geçirdi. Başbakanın korumaları tarafından yatıştırılmaya çalışan şahıslar, Başbakan Erdoğan ile görüşmekte ısrar etti.

 Başbakan sözlerini keserek ailenin sorununu dinlerken, aile fertleri "5 gündür cesedimizi su kanalından çıkaramıyoruz. Evladımızın cesedini çıkarmak için suyu kesin" dedi. Başbakan Erdoğan, bu bağrışmalara karşı Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya seslenerek ailenin sorununu çözmesini istedi. Ancak aile fertleri bunu kabul etmeyerek Başbakan Erdoğan ile görüşmek istedi. Başbakanlık korumaları bunun üzerine Hüseyin Can'ın babası Şavak Can'ı Başbakanlık otobüsünün
yanına götürerek, Başbakan Erdoğan ile görüştürdü. Başbakan Erdoğan ile konuşan Şavak Can, çocuğunun bulunması için yardım istediğini söyleyerek, "Benim oğlum 5 gün önce suda boğularak öldü.

Su kanalına giremeyen kurtarma ekipleri oğlumu bir türlü bulamıyor. Suyun kesilmesi için yetkililere defalarca müracaata bulunduk. Ancak sonuç alamadık. Bu nedenle sıkıntımızı başbakanımıza ilettik ve sorunun çözüleceğini söyledi. İnşallah başbakanımızın talimatlarıyla oğlumun cesedine ulaşırız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 01:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?