5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Başhekim Çakır'ın yenilik defteri

Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne bir süre önce başhekim olarak atanan Dr. İdris Ahmet Çakır, hastane ile ilgili yenilik çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

500 yatak kapasiteli ve Bölge Araştırma Hastanesi, olma yönünde büyük ilerlemeler katleden Şanlıurfa Devlet Hastanesi, yeni atanan başhekim Dr. İdris Ahmet Çakır öncülüğünde bir çok yeniliğe imza atmak için önemli adımlar atıyor.

Hastaneye başhekim olarak atandığı günden beri çalışmaları yakından takip ettiğini ve hastanede bir çok yenilik gerçekleştireceklerini İHA muhabirine anlatan Başhekim İdris Ahmet Çakır, Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nin bölgenin en büyük hastanelerden biri olduğunu hatırlatarak, "Biz, bu büyüklüğe yakışır derecede insanımıza, Şanlıurfa'mıza hizmet etmek için gayret ediyoruz. Göreve başladığımız süreden beri hastalarımızın hangi konuda sıkıntı yaşayıp yaşamadığını, hangi konulara el atmamız gerektiğini değerlendirmeye çalışıyoruz. Hastanemizin iyi gidişi ile ilgili iyi yönlerini sahiplenip, aksaklıklar var ise, tek tek düzeltecek şekilde gerekli müdahaleleri yapıp, hastalarımıza en güzel hizmeti vermek için gayret etmeye çalışıyoruz" dedi.

SIRA BEKLEMEYE ÇÖZÜM GELİYOR

Hastaneye tedavi olmaya gelen hastaların sıra bekleme sorununa çözüm bulmak için çalışma yapacaklarını aktaran Başhekim Çakır, "İnşallah hastalarımız, hastanemizi gelip gördüklerinde kuyruklarda beklemeyip, en azından bekleme mekanlarını, hizmet aldığı mekanları, poliklinik hizmetlerinde sıkıntı yaşamayacak derecede çalışmalar yapacağız. Buralara da gerekli düzenlemeleri yapmak için gayret ediyoruz" diye konuştu.

EK POLİKLİNİKLERLE DAHA KALİTELİ HİZMET

1 Haziran itibariyle şuanda hizmet veren polikliniklere yenilerini ekleyeceklerinin müjdesini veren Çakır, "Her branşta ek poliklinikler açıyoruz. Birkaç branşımız dışında, uzman hekim sıkıntımız bulunmamaktadır. Hekim arkadaşlarımızla görüşerek, kendileriyle uyum içerisinde çalışmaya gayret göstererek, halkımıza vereceğimiz hizmeti en üst düzeylere çıkarmaya çalışacağız. Bunun için elimizden gelen gayreti göstermek durumundayız" şeklinde konuştu.

ACİL SERVİS YENİLENİYOR

Yataklı servislerin durumları gayet iyi olduğunu söyleyen Çakır, özellikle acil servisinde yeni düzenlemelere gittiklerini kaydederek, "Radyoloji ünitesinde de MR ve ultrasyon tahlillerinin çok uzun tarihlere verilmemesi için gerekli çalışmaları başlamış bulunuyoruz. İnşallah, MR çekiminde de 24 saat uygulamasına geçmeyi planladık ve bunun için gerekli çalışmaları tamamladık. Bu açıdan 2 radyoloji uzmanı arkadaşımız var. Bu kadroların takviye edilmesi gerekiyor. İnşallah önümüzdeki kura döneminde hastanemizin yeni radyoloji uzmanların görevlendirilmesi de yapılırsa bu randevu sürelerinin çok uzun olmaması için gerekli çalışmaları çok daha rahat yapabileceğiz" ifade etti.

HALKA ÖZGÜVEN VEREN HEDEF

Halkın özellikle hastanenin kendileri ve hizmet etmek için var olduğunun önemine değinen Başhekim Çakır, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hastalarımızın burada yaşadığı sıkıntılar bizim sıkıntılarımızdır. Bunun bilinmesini istiyorum. Özellikle bu şekilde sıkıntı yaşayan halkımıza yardımcı olmak için elimizden gelen gayreti, tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte gösteriyoruz. Burada bizim mesaimiz, gecemiz ve gündüzümüz yok. İnşallah hastanemizi, layık olduğu yerde ve hastalarımıza en iyi şekilde hizmet eder halde tutacağız. Daha ileri ki zamanlarda daha da iyi hizmet etmek için gerekli eksiklikleri de tamamlayarak, halkımıza en güzel hizmeti verecek konumlara geleceğiz."

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 13:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?