3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Basın bürosu 413 bülten geçti

BELEDİYE BASIN BÜROSU, 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Şanlıurfa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Basın Bürosu, bir yıllık çalışmaya ilişkin bir rapor yayınladı.

1 Ocak-31 Aralık 2009 tarihleri arasında belediyecilik hizmetlerini kamuoyuna aktarmak amacıyla büyük gayret sarf eden Belediye Basın Bürosu, bir yıllık süreçte basın kuruluşlarına toplam 413 adet haber bülteni geçtiğini duyurdu.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde yeniden yapılandırılan Basın Bürosu kurulduğu günden bu yana Şanlıurfa'da görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarıyla belediye arasında köprü vazifesi gördüğü belirtildi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe'ye bağlı faaliyet gösteren Basın Bürosunda biri müdür 4 kişi görev yapıyor. Basın Bürosu'nun Müdürlüğünü Mehmet Kapaklı yürütüyor. 2009 yılı boyunca her gün yazılı ve görsel bülten hazırlayan Basın Bürosu, Belediye hizmetlerini içeren "Aylık Belediye Bülteni"ni de çıkarak halkın faaliyetlerden haberdar olmasını sağladı.

Belediye hizmetlerinin ve Şanlıurfa'nın değişen yeni yüzünün yerel ve ulusal basında geniş yer alması için büyük gayret sarf ettiklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, "Basın Bürosu'nda görev yapan arkadaşlarımız 7 gün 24 saat parolasıyla çalışıyor. Basın Büromuz Şanlıurfa Belediyesi'nin tüm birimlerinin yaptığı çalışmaları, Şanlıurfa halkına verdiği hizmetleri; yazılı, sözlü ve görsel medya aracılığı ile kamuoyuna duyurmakla görevlidir. Belediye birimlerinin medya ile

ilişkilerinin de koordinasyonu sağlamaktadır. Ayrıca belediye çalışmaları için gerekli görüldüğünde; broşür, kitap, ilan-reklam ve baskı işlerini yürütmekle görevlidir. Müdürlüğümüz tarafından günlük düzenli olarak yazılı ve sözlü basına, belediye çalışmalarıyla ilgili bültenler gönderilmektedir. Video kameramız sayesinde de görsel basına elemanlarımız tarafından yapılan çekimlerin görüntüleri FTP üzerinden ulaştırılmaktadır. Bu günlük çalışmaların yanı sıra kent dışındaki ulusal basın mensuplarının ve

diğer yayın organlarının istediği, belediye ve Şanlıurfa ile ilgili tüm bilgiler kısa sürede toplanıp, ulaştırılmaktadır. Bir gazete bürosu gibi çalışarak belediyemizin tüm birimlerinin yaptığı çalışmalar 2009 yılında toplam 413 adet fotoğraflı ve görüntülü haber haline getirilerek medya kuruluşlarına ulaştırıldı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 12:33:00
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 13:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?