5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Basına çifte standart' iddialarına cevap

Şanlıurfa Valiliği, önceki gün bir internet sitesinde yer alan "Valilikten Basına Çifte Standart" başlıklı haberde bazı haber ve görüntülerin özel olarak bazı ajanslara servis edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Şanlıurfa Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şanlıurfa Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, haberde iddia edildiği üzere bazı haber ve görüntüleri özel olarak bazı ajanslara servis ettiği; basın yayın camiası içinde ayrımcılık yaparak çifte standart uyguladığı yönündeki haberler gerçekle bağdaşmamaktadır. İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanları her kuruma, basın yayın organlarına ve gazeteciye aynı mesafede olup, valilik adına yapılan haberlerden kamu menfaati dışında herhangi bir ekstra kazanç sağlamamaktadır. Söz konusu haberin evveliyatında Bozova'da yaşanan boğulma olayı ile ilgili olarak Vali Nuri Okutan hafta sonu olmasına ve programında bulunmamasına rağmen ani bir şekilde olay yerine geçmiştir.

Yaşanan ani gelişme karşısında Vali Okutan'ı takip eden personelimiz kendi imkanları ile 'Valilikten Basına Çifte Standart' haberini yapan kişi ve kuruluşlar da dahil olmak üzere herkese ulaşmaya çalışmış ve ulaşamadığı basın
mensuplarının da en yakın mesai arkadaşlarına bilgi vermiştir. Hal böyle iken müdürlüğümüzün basına ayrımcılık veya çifte standart uygulamadığı aşikardır. Ayrıca söz konusu boğulma haberine gidemeyen basın mensuplarına İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz aracılığıyla resim ve görüntü de verilmiştir.

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak bütün basın mensupları için bu güne kadar gösterilen özveri, kolaylık ve sağduyu bugünden sonra da gösterilecek olup; anayasamızda yer alan 'Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar' maddesinden hareketle herkese eşit şekilde yaklaşılıp, kamu hizmetleri adil bir şekilde basına aktarılmaya devam edilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 15:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?