5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Basının engellenmesine tepki

Şanlıurfa'da görev yapan ulusal ve yerel medya görevlilerinin, güvenlik görevlileri tarafından engellenmesi tepkilere neden oldu. Şanlıurfa'da ulusal medya çalışanları bir araya gelerek, yapılan engellemelere anlam veremediklerini belirtti. 

Şanlıurfa'da bir süre önce Çocuk Hastanesi'nde çekim yapan gazetecilere saldıran güvenlik görevlileri bu kez Türk Telekom bahçesinde ortaya çıktı. Şanlıurfa'da bazı ulusal medya çalışanları bir araya gelerek yaptıkları açıklamada şöyle dedi:
"Dün akşam saatlerinde Telekom'a ait baz istasyonu direğine çıkarak intihar girişiminde bulunan vatandaşın Telekom binası bahçesine girerek direğe tırmanmasını görmezlikten gelen Telekom güvenlikçileri, haber yapmak için gelip resim çekmeye çalışan gazetecilere engel olmaya çalıştılar. Dün akşam saatlerinde borcundan dolayı ekonomik krize girip bunalım geçiren Cuma G. isimli vatandaş, demir kapıyla kapalı ve kapıda güvenlikçilerin bulunduğu Telekom binasına rahatlıkla girip binanın bahçesinde bulunan baz istasyonu direğine çıkarak intihar girişiminde bulundu. Olayı duyup haber yapmak için giden gazeteciler, intihar girişiminde bulunan vatandaşı indirebilmek için dil dökerken, itfaiye ekipleri ise olası atlama veya düşmeye karşı tedbirler aldı. Bütün olup bitenleri görüntülemeye çalışan gazeteciler Telekom güvenlikçileri tarafından engellenmeye çalışıldı. Güvenlikçilerle gazeteciler arasında bir süre arbede yaşandı. Ancak gazeteciler de uzaktan, bina dışından da olsa fotoğraf çekmeyi, görüntü almayı başardı" dedi. 

Telekom güvenlikçilerinin engellemelerine bir anlam veremediklerini belirten gazeteciler, "Bunalıma giren yada şov yapmak isteyerek dikkatleri üzerine çekmeye çalışan vatandaş nasıl olurda Telekom binasının girişindeki kapalı demir bahçe kapısını kapıda bekleyen güvenlikçilere rağmen içeri girerek bahçe içindeki Baz İstasyonu direğine tırmanır ve güvenlikçiler de görmezler. Ama görevini yapmak için gelip görüntü almaya çalışan gazetecileri nasıl olurda görüp engel olmaya çalışır ve fotoğraf çekmelerini, görüntü almalarını engellerler. Yoksa intihar şovda güvenlikçilerin de parmağı mı var. Güvenlikçilerin gazetecilerle arbedeye girişmesi ancak bu bir güvenlikçi terörü olarak nitelendirilir. Bunun başka anlamı yoktur" dediler. 

Olayı izlemek için toplanan bir grup vatandaş da, "Bir vatandaşın rahatlıkla içeri girip direğe tırmanmasına seyirci kalan güvenlikçiler neden gazetecilerin görevlerini yapmalarına engel oluyorlar. İçeri giren vatandaş binaya, baz istasyonuna yada bina içindekilere de zarar verebilir, bomba da koyabilirdi. Bunlar görmezlikten gelindiğine göre PTT Başmüdürlüğünde bir otorite boşluğu var demektir" diyerek sitem ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 12:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?