2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Başkan Fakıbaba: 'istifa etmiyorum'

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, istifa söylentilerine tepki göstererek, "Hiç bir zaman istifa etmedim, görevimin başındayım" dedi. Son haftalarda bazı internet sitelerinde yer alan 'Başkan Fakıbaba görevinden istifa etti, Başbakan Erdoğan geri döndürdü' yönündeki haberlerle ilgili soruları cevaplandıran Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bunlar belediyeden rantları kesilen bir grubun çıkardığı dedikodular. Ben hiçbir zaman istifa etmedim, etmeyeceğim de. Ölene kadar görevimi yapmaya devam edeceğim" dedi.

Şanlıurfa'ya hizmet için aday olduğunu ve seçildikten sonra bu amacı için çalıştığını belirten Fakıkaba, "Biz Şanlıurfalıların verdiği görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışıyoruz. Şehrimizi daha yaşanır, çağdaş bir kent haline dönüştürmenin peşindeyiz. Bu tür dedikodular bizi yolumuzdan döndüremez" dedi. Şanlıurfa'da bu yıl içerisinde artış gösteren şark çıbanı hastalığı konusunda belediye olarak bir dizi tedbirler aldıklarını açıklayan Belediye Başkanı Fakıbaba, "Ancak bu hastalığın çözümü için şehir içindeki ahırların dışarı çıkarılması lazım. Belediye olarak şehir içinde bulunan yaklaşık bin ahırdan her gün tonlarca hayvan pisliği çıkarıyoruz. Şark çıbanı hastalığının önlenmesi için bu besi ahırlarının şehir dışına çıkarılması lazım" diye konuştu.

Fakıbaba, geçimlerini hayvancılıkla sağlayan vatandaşları mağdur etmeden bir çare aradıklarını ifade ederek, bölgede kurulması planlanan organize besi bölgesi için girişimlerin sürdüğünü Sanayi Bakanlığı'ndan gelecek heyetin bu konuda Şanlıurfa'da yer tespiti çalışması yapacağını kaydetti. Şark çıbanı hastalığına geçici çözüm için belediye olarak bütün ahırları kireçleme projesi üzerinde durduklarını kaydeden Fakıbaba, bu konuda önümüzdeki günlerde karar vereceklerini ifade etti. Yıllardan beri asfalt yapılmadan bekletilen Toprak Reformu Bölge Müdürlüğü ile Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nün önündeki yolda yapılan çalışmalarını gösteren Fakıbaba, "Bu sezon boyunca şehir içindeki özellikle çukur ve bozuk yolların asfaltlanmasını planlıyoruz. Bu yaz sezonunda vatandaşları çukurlardan kurtardıktan sonra yolların kalitesinin yükseltilmesi için yeni projeler üzerinde çalışacağız" diye konuştu.

iha-şanlıurfa
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2004 Pazartesi 14:32:53
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 13:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?