5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Başkan Fakıbaba bayanları dinledi

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, eşi Gül Fakıbaba ve AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Ayşe Göncü ile birlikte Eyüp Nebi Mahallesi'ndeki kadınların sorunlarını dinledi.

Şenler Sokakta ikamet eden mikro kredi üyesi Emine Samak'ın evine misafir olan ve bayanların sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya iletilen sorunların çoğunluğu, belediyecilik hizmetlerinden ziyade iş ve nakdi yardım talepleri oldu. Eyüp Nebi Mahallesi'nde Emine Samak'ın evinde düzenlenen halk toplantısına, bayanların ilgisi oldukça yoğun oldu. Bayanlar ilk kez birebir görüşme imkanı yakaladıkları Başkan Fakıbaba'ya sorunlarını aktarmak için adeta birbirleri ile yarıştı.

Bayanları birer birer dinleyen Başkan Fakıbaba, belediyecilik hizmetleri ile ilgili sorunlarda gerekli notları alarak belediye birim amirlerine anında talimat verdi. Diğer yardım talepleri konusunda ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade eden Başkan Fakıbaba, bu tür toplantıların diğer mahallelerde de gerçekleştirileceği sözünü verdi.

Gıda Bankası ve Mikro Kredi Sorumlusu Hakkı Murat ve proje çalışanlarında katıldığı ev toplantısında bayanlar, Belediye Başkanı Fakıbaba'ya Şanlıurfa'ya kazandırdığı hizmetlerden ötürü teşekkürlerini dile getirdiler. Evinde kurduğu atölyede dikiş-nakış işi yaparak ilköğretim okullarına masa örtüsü diktiğini ifade eden Emine Samak, belediyeden aldığı bin YTL'lik krediyi 10 bin YTL'ye dönüştürdüğünü kaydetti. Mikro kredi üyesi Emine Samak'ın aldığı bin YTL kredi ile büyük başarı sağladığına tanık olan Başkan Fakıbaba, Samak'ın çalışmalarını inceledi ve mikro kredi projesi hakkında diğer bayanlara bilgi verdi.

Gerçekleştirilen ev toplantısı sonrasında bir açıklama yapan Başkan Fakıbaba, "Şanlıurfalı kadınlarımız, gerçekten çok vefalı. Onlar eşleri ve çocukları için büyük eziyetlerin altında yaşam mücadelesi vermektedir. Biz Şanlıurfa Belediyesi olarak bayanlarımıza gerçekten gereken önemi vermeye çalışıyoruz. Onların sorunlarını dinleyerek bir nebzede olsa onlara yardımcı olmak istiyoruz. Her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz halk günlerine katılamayan bayanların ayağına giderek sorunlarını evlerinde dinliyoruz. İlk kez düzenlenen ev toplantısında bayanlarımızın gerek belediye ile ilgili gerekse de diğer sorunlarını not aldık. Bizlere iletilen sorunların çoğunluğu maalesef iş yönünde. Ancak biz bu talepleri karşılayamıyoruz. Diğer taleplerle en kısa sürede ilgilenip, çözüme kavuşturacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 17:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?