5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Başkan Fakıbaba kente döndü

22-24 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenen Tarihi Kentler Birliği (TKB) Beşiktaş Buluşması'na katılmak üzere İstanbul'da bulunan ve bu yüzden III. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'na katılamayan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba kente döndü.

Şanlıurfa için büyük önem taşıyan Tarihi Kentler Birliği Meclis Toplantısı'na katıldığını ve toplantının Şanlıurfa adına oldukça faydalı geçtiğini bildiren Fakıbaba, 81 ilin içersinde sadece 6 ilin encümen üyesi seçildiğini, Şanlıurfa'nın bu 6 il arasında yer aldığı müjdesini verdi.

Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyeliği seçiminin ardından programı tamamlamadan kente döndüğünü bildiren Fakıbaba, “III. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarını organize eden Şanlıurfa Valiliğine ve Vali Yusuf Yavaşcan'a gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda olmayı çok isterdim. Kortej yürüyüşü ve diğer etkinliklere katılamayışımın sebebi, İstanbul'da oluşumdur.

Ancak Başkan Vekilimiz Ahmet Al gerek kortej yürüyüşüne gerekse de diğer etkinliklere katılmıştır. Ben Tarihi Kentler Birliği'nin Beşiktaş Buluşması'ndan dolayı İstanbul'daydım. Mutlaka katılmam gereken bir toplantıydı. Toplantıya katılmamış olsaydım, Şanlıurfa şuan TKB Encümen Üyesi belki olamayabilirdi. Toplantıya katıldığım için Encümen Üyesi oldum. Toplantının ardından yemek bile yemeden kente döndüm” dedi.

Kente döner dönmez bazı işadamları ile toplantılar yaptığını ifade eden Fakıbaba, “Tüm vaktimi, Şanlıurfa ve Şanlıurfalı hemşehrilerim için harcıyorum” diye konuştu.  Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Balıklıgöl'de kurulan standları gezen Başkan Fakıbaba, stant görevlileri ile sohbet ederek bilgi aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 17:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?