5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Başkan Fakıbaba mezarlığı gezdi

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu ve Mezarlıklar Birim Sorumlusu Halil Felhan ile birlikte mezarlıkları gezdi.

Sırasıyla Sırrın, Harran Kapı, Çift Kubbe, Bediüz-Zaman ve Nebi Aile Mezarlıklarını dolaşan Başkan Fakıbaba, burada yürütülen çalışmaları inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Mezarlıklarda yürütülen hizmetler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Fakıbaba, göreve geldikleri günden bu yana mezarlıklara ayrı bir önem verdiklerini hatırlatarak, hafta sonları personellerle birlikte mezarlıklarda temizlik kampanyası yürüttüklerini söyledi. Fakıbaba, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Göreve geldiğimiz ilk günlerde bir kampanya başlatmıştık. 'Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine de saygısı olmaz' mantığıyla cumartesi ve pazar günlerinde tüm personellerimiz ile birlikte mezarlıkların temizlenmesini sağlamıştık. Şimdi bakıyorum ki o günden bu yana mezarlıklarımız gerçekten temiz ve bakımlı. Emeği geçen herkese yürükten teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı kalmayacak."

Şanlıurfa Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Mezarlıklar Birimi olarak Şanlıurfa'da bir ilke daha imza atacaklarını belirten Belediye Başkanı Fakıbaba, 2008 yılı sonunda ücretsiz defin işlemlerine başlayacaklarını kaydetti.

Uygulama hakkında bilgi veren Başkan Fakıbaba, "Şanlıurfa Belediyesi olarak cenazeyi yakınları ile birlikte evinden alıp, mezarlığa götüreceğiz. Defin işleminin ardından cenaze yakınlarını tekrar ücretsiz servislerle evlerine bırakacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 14:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?