5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Başkan Pınarbaşı esnafı denetledi

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Ramazan ayı öncesi esnafı denetledi.

Birecik Belediye Başkanı Av. Faruk Pınarbaşı ve denetim ekipleri, sabahın erken saatlerinde esnaf denetimine çıktı. Pınarbaşı, halka temiz olarak sunulması gereken gıda ürünlerini satan fırıncı, kasap, sebze komisyoncuları ve ciğerci esnafını denetledi.

Birecik'in önemli ve işlek ticari merkezlerinden olan caddeleri gezerek esnafla tokalaşan Belediye Başkanı Pınarbaşı, esnaflara bol kazanç ve hayırlı iş temennisinde bulundu. Pınarbaşı, işyerlerini gezerek esnafın hatırını ve iş durumunu sordu. Zaman manav önünde durarak, sebze ve meyve fiyatlarını soran Pınarbaşı, esnaf gezilerini sürdürdü. Başkan Pınarbaşı, "Daha önce yine denetlemelerimiz olmuştu. Olması gereken şartları yerine getirmeyen esnaflarımıza uyarılarda bulunduk" dedi.

Fırıncılarla olan denetimlerde ekmeklerin gramajına ve fırınların temizliğine önem verilmesi gerektiğini dile getiren Pınarbaşı, kasaplarda olan denetimlerde temiz et kesimine, işyerlerinin temizliğine ve et fiyatlarının rayiç bedelinden uygunsuz yapılan artışa dikkat çeken Pınarbaşı, halka rayiç bedelinden fazla fiyatta et satışı yapıldığını bunu da uygunsuz bulduklarını söyledi.

Daha önceden böyle denetimlere alışık olmayan esnaf bu durumdan son derece memnun kaldıklarını söylediler. Esnafların güler yüzle karşıladığı gezilerde moral bulan Başkan Pınarbaşı, kendisinin en çok haz aldığı işlerden birisinin de halkın içinde bulunmak olduğunu dile getirdi. Halkın beklentilerine ve ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilmenin, halkın yanında bulunmak olduğunu söyleyen Pınarbaşı, bu tür denetimlerin artarak devam edeceğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 18:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?