5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Başkan Pınarbaşı olayları anlattı

Şanlıurfa'nın Birecik Belediyesi'ne önceki gün düzenlenen silahlı saldırıdan yara almadan kurtulan Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, silah sesleri duyunca dışarı çıktığını ve saldırganın rast gele ateş açtığını görünce, kendi silahını çekerek korunmaya çalıştığını kaydederek, saldırganın 36 kez ateş ettiğini söyledi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışırken temizlik bölümüne alınan İsmail Ş.'nin, önceki gün eline aldığı uzun namlulu kaleşnikof silahla belediye binasını basarak, bina içerisine rast gele ateş açması sonucu; 18 yaşındaki Ahmet Açıkbaş hayatını kaybederken; 2 kişi olay anında pencereden atlaması sonucu, 3 kişi de kendilerine isabet eden kurşunlarla yaralandı. Saldırganın uzun namlulu silahla ateş açması sonucu, belediye binası içerisinde ve makam odası çevresinde yaklaşık 36 adet mermi izi oluştu.

Olayın ardından güvenlik güçlerine teslim olan saldırgan emniyete götürülürken; olayı yara almadan atlatan Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, bugün polisin belediye binası çevresinde aldığı yoğun güvenlik önlemleri arasında makamına geçti.

Olay duyanlar, geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunurken; olay anını anlatan ve saldırganın ateş açtığı sırada makamında olduğunu belirten Pınarbaşı, "Zaten o sıra ben makamımdaydım. Aşağıdan silah sesini duydum, kapıdan çıktım. Arkadaşlar birini aşağıda ateş ettiğini söyledi. Benim aşağıya inememe gerek olmadığını söylediler. Ben kapıda bekledim, o ara masanın önüne kadar geldi. Seri atışa mı almış artık ne yapmışsa bilemiyorum. Odamda zaten atış izleri var. O atışı gördüğüm zaman kendimi yere attım, o anda silahımı çektim, zaten kendisi de kapıdan kayboldu gitti" dedi.

Saldırganın belediye işçisi olmadığını, özel şirkette temizlik elemanı olduğunu kaydeden Pınarbaşı, şöyle devam etti:
"Biz belediyeyi aldığımız zaman, 57 temizlik işçisi ile temizlik yapılıyordu. Biz de bu temizliğin yeterli olmadığını söyledik. Birim müdürleri ile görüştük. Onlar da, 80 kişi temizliğe bakarsa; biz Birecik'in temizliğini normal götürürüz. Biz de o zaman özel şirketi çalıştıran arkadaşa; temizliği 70-80 kişi ile yürütmeleri gerektiğini söyledik. Parkta çok fazla insan var, 170 tane insan çalıştırıyorsunuz. Biz temizliğin güzel olmasını istiyoruz. 'Tamam' dedi. Bu 27 kişi, 23 kişi parkta çalışanlar, temizliğe kaydırıldı. Bu da temizliğe kaydırılan çocuklardan biri. Yani işten çıkarıldı diye bir olay yok. Halen özel şirketin sigortalı işçisi konumunda şuanda. Bugün itibari ile de öyle devam ediyor. Olay artık sadece bir birim değişikliğinden kaynaklandı. Fakat bu kadar büyük bir boyuta ulaşmasını ben ihtimal vermiyorum. Artık bilemiyorum, zaten konuyu güvenlik güçleri de, savcılık da tahkikatı yürütüyor."

Genç bir vatandaşın hayatını kaybetmesine üzüldüklerini ifade eden Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, "Gencimize rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Allah yakınlarına sabır versin. Yaralılarımız var. Onların ailelerine ve kendilerine şifa diliyorum. İnşallah onlarla üzüntülü bir şekilde yaşantımız olmaz, hayatta kalırlar. Halkımızı da sükunete davet ediyoruz. Ferdi hareketlerin topluma ve Birecik'e fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Bu nedenle Birecik halkını sağduyulu olmasını, özellikle halkımızdan bunu istirham ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA muhabirinin suikast iddiaları ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Pınarbaşı, şunları kaydetti:
"Bu çocuğu ben hayatımda ilk defa görüyorum, hiç tanımamışım, hiçbir diyalogum yok, hiçbir ilişkim yok. Yani bunun dışında başka bir şey olacağını ben tahmin etmiyorum. İnşallah da öyle olur. Biz de öyle düşünüyoruz. Ama tabi ki güvenlik güçlerinin soruşturmaları sonucu mutlaka her şey daha açık olur."

Olaydan yarım saat önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri için öğrencilerle görüştüğünü sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, "Bir facia olabilirdi. Görüyorsunuz ki atış sadece bir tek hedef gözetilerek değil, içeri girdiğinde otomatik olarak atış yapılmış. Yalnız buradan değil, karşı kapıdan yapılmış, şuradan 5 tane atış yapılmış. 36 adet kurşun sıkıldı. Yani burada insanlar, birden fazla da ölebilirdi. Bura kalabalık değildi, en büyük şansımız o. Yani tebrik etmeye gelen insanlar, şu koltuklar dolu olsaydı; belki Allah korusun. Saat 14.00 falandı çocuklar gelmişti, zaten saat 14.30 gibi de benim yanımdan ayrıldılar. Ondan yarım saat sonra da tahmin ediyorum bu olay oldu yani."

Bu arada, önceki gün silahlı saldırıda yaralanan 4 kişinin Şanlıurfa, Gaziantep ve Birecik'teki hastanelerde tedavilerinin devam ettiği öğrenilirken; hayatını Ahmet Açıkbaş'ın cenazesinin ikindi namazı sonrasında ikamet ettiği Gaziantep'in Nizip ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 12:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?