5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Başkan Şahin'e para cezası

Suruç İlçe Belediye Başkanı Etem Şahin, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin DTP'li 53 belediye başkanı hakkında verdiği mahkumiyet kararında, 2 ay 15 gün hapis cezasının bin 875 TL para cezasına çevrilmesi kararının hukuki olmadığını savundu.

Aralarında Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin'in de bulunduğu 53 DTP'li hakkındaki Roj TV davasında Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından DTP'li belediye başkanları hakkında verilen kararda, 2 ay 15 gün hapis cezası, bin 875 YTL para cezasına çevrildi.

Kararı beğenmediklerini aktaran Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin, yaptığı açıklamada, mahkeme tarafından verilen kararın siyasi olduğunu savunarak, "Her şeyden önce, 50'yi aşkın belediye başkanının yazdıkları bir mektuptan dolayı hapis cezası, siyasal ve kamu haklarından mahrumiyet talebiyle yargılanması, Türkiye demokrasisinin geleceğine gölge düşürür mahiyettedir. Mahkeme tarafından verilen karar siyasidir; bu yönüyle Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğu, hukukun üstünlüğü ilkesinin hakim olduğu konusundaki kaygı ve şüpheleri artırmaktadır. İddianamede mektubun içeriğinde suç teşkil eden herhangi bir hususun olmadığını kabul etmektedir. Öyleyse içeriğinde suç teşkil etmeyen bir metinden dolayı yargılanmak ne anlama geliyor? İçeriği suç teşkil etmeyen bir metinden dolayı yargılanmayı hangi hukuki anlayış ve terimlerle açıklayabiliriz. Bu durumu nasıl hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı çerçevesinde izah edebiliriz? Açık ki iddia makamı yaptığımız bir eylemden dolayı değil, kendisince tespit ettiği niyetlerimizden dolayı bizi suçlamaktadır. Niyet okuma üzerine kurulan bir yargılamanın hukuki temele dayanmadığı, hukuk devletine yaraşır bir yaklaşım olmadığı açıktır" iddialarında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 15:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?