5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Başkan yardımcısına 10 ay hapis

Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nayıf Aslan, 19 Mart 2007 tarihinde Nevroz tertip komitesi adına yaptığı açıklamalardan dolayı 10 ay hapis cezası aldı.

Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nayıf Aslan, 19 Mart 2007'de Viranşehir ilçesinde, "Ateşkes ilanından bu yana çift taraflı ateşkesin olması için mücadelemizi veriyoruz. Sayın Öcalan'ın zehirlenme iddiaları karşısında yine demokratik mücadelemizi veriyoruz. Halkımızın demokratik mücadelelerini vermeleri için ya gerçek demokrasi ya da hiç şiarıyla Nevroz alanlarında demokratik tepkilerini dile getirmelerini, herkesin kendi renkleri ile Nevroz alanlarında barışı haykırmalarını bekliyoruz" ifadelerini içeren bir konuşma yapmıştı.

Aslan hakkında, konuşmasının Roj Tv'de yayınlanması üzerine açılan dava sonuçlandı. Aslan, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde (CMK . 250. maddesi ile görevli) görülen davada "PKK terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 10 ay hapis cezası aldı.

Nayıf Aslan hakkında hazırlanan iddianamede, "Halkı meydanlara teşvik etmek ve terör örgütü elebaşının saygı ifade eden kelimelerle anılması, ayrıca konuşma içerisinde geçen PKK ve haykırma ifadeleri dikkate alındığında sanığın bu sözleri ile yasadışı PKK terör örgütü ve sözde liderlerinin amaç ve faaliyetlerine hizmet ederek örgütün propagandasını yapmış olduğu, yasa bendinde ifade edilen örgütün destekçisi olduğunu belli edecek şekilde propaganda yaptığı yönünde mahkememizde tam vicdani kanaat oluştuğundan, sanık hakkında atılı suç nedeni ile cezalandırılması kanaati" ifadelerine yer verildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nayıf Aslan'ın Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi gereği suçun işleniş biçimi dikkate alınarak 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, yargı aşamasındaki olumlu tavırları dikkate alınarak cezasının 10 aya indirilmesine karar verildi.

Aslan konuyla ilişkili olarak yaptığı açıklamada, karar itiraz edeceğini, kendisinin herhangi bir suç işlemediğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 18:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?