3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Başkandan sitem dolu mektup

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi C Grubu’nda geçtiğimiz pazar günü oynanan Şanlıurfaspor-Siirtspor maçında çıkan olayların faturası hakeme çıkarılıyor.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, olayların orta hakem Hüseyin Göçek’in tutumsuz kararları yüzünden çıktığını söyledi. Başkan Fakıbaba, Başbakanlık, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu ve Şanlıurfa milletvekillerine gönderdiği yazıda, Şanlıurfa’da çıkan olayların tek sebebinin orta hakem Hüseyin Göçek’in olduğunu belirtti.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2 Aralık 2004 Pazar günü Şanlıurfaspor ile Siirtspor arasında oynanan futbol müsabakasında, maçı yöneten orta hakem Hüseyin Göçek’in tutarsız kararları yüzünden istenmeyen olaylara sahne olduğunu belirterek, "Maçın 80. dakikasında Siirtspor’lu oyuncunun ofsayt pozisyonuna yan hakem bayrak kaldırmış, ancak orta hakem maçı devam ettirmiştir. Şanlıurfaspor defansının yan hakemin bayrak kaldırması neticesinde duraklamasını fırsat bilen rakip takım ilk golüne kavuşmuştur. Bu durum üzerine saha içinde kargaşa başlamış, futbolcuların hakemle tartışmasının ardından, hakemin verdiği karar sonrası tahrik olan seyirciler tarafından saha içinde ve dışında istenmeyen olaylar gelişmiştir. Bu olaylar sonrası kamuoyunda sayın Başbakanımızın da ismi kullanılarak Siirtspor’un kayırıldığı konuşulur olmuş ve gelişmeler, partimizin aleyhinde propaganda malzemesi yapılmaya başlanmıştır. Ayrıca bazı ulusal televizyon kanallarının haber bültenlerinde ’Şanlıurfa’da futbol terörü’ başlıklı haberler yayınlanmış ve ilimiz sadece birkaç kişinin sorumsuz davranışı yüzünden kötü bir olayla anılır olmuştur. Bu olay ve neticesindeki gelişmeler Şanlıurfa halkını son derece rahatsız etmiştir. Öncelikle, halkı infial noktasına getiren hakem kadrosunun yanlış uygulamalarından dolayı kendilerini kınıyorum. Maçın görüntülerin yeniden gözden geçirilmesi ve yetkili merciler tarafından gereğinin yapılması gerekmektedir. Bundan sonraki Siirtspor maçlarında daha adil, bilgili ve bilinçli bir yönetim anlayışına sahip hakemlerin görev almaları, aksi takdirde yaşanacak olumsuzluklardan önlem almayan yetkililer sorumlu olacaktır" dedi.

ş.urfa
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 11:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?