2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Başkan'dan suya zam sinyali

Belediye binasındaki makam odasında düzenlediği basın toplantısına Ramazan sebebiyle yapılan yardım çalışmaları ve iftar çadırı hakkında bilgi vererek başlayan Başkan Fakıbaba, yeni hizmete giren Gıda Bankası’nın önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Gıda Bankası’na hayırsever vatandaşların yardımlarını beklediklerini ifade eden Fakıbaba, "Bunun yanında Şanlıurfa’da 4 ayrı noktada çorba evleri açmayı düşünüyorum. Hiç olmazsa fakirler kendilerinin bir çorba içebileceği mekanı olur. Ayrıca yine il merkezinde yıllardır güzel hizmetler veren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’ne de gerekli desteği sağlayacağız. Aşevi’nin bu çalışma döneminde 90 milyar liralık ekmek yardımı yaptık" dedi.

Toplantıda basın mensuplarının Su Arıtma Tesisi ile ilgili sorularına da cevap veren Başkan Fakıbaba, tesisin 2005 yılı sonuna doğru hizmete gireceğini söyledi. Su arıtmayla ilgili boruların yerleştirilmesinin devam ettiğini, şehrin belli noktalarına su depoları kurulduğunu anlatan Fakıbaba, "2005 sonunda Şanlıurfalı artık temiz su içebilecekler" diye konuştu.

Son zamanlarda Şanlıurfa’da su fiyatlarının yüksek oluşuyla ilgili şikayetlerin artmasına da işaret eden Fakıbaba, bölgede Malatya’dan sonra suyun ucuz olduğu ilin Şanlıurfa olduğunu kaydetti. Şanlıurfa’da bir litre suyun belediyeye maliyetinin 1 milyon 150 bin lira olduğunu vurgulayan Fakıbaba, "Biz suyu 750 bin liradan satıyoruz. Bir litre suda 400 bin lira zarar ediyoruz. Suyun faturadaki fiyatının fazla olmasının sebebi, çevre, çöp ve temizlik vergilerinin de yansımasıdır. Bunlar eklendiği vakit su faturaları yükseliyor. Biz göreve gelmeden önce çok çeşitli su faturaları vardı. Biz geldiğimizde fatura çeşidini bire indirdik. Her yere aynı fiyat tarifesi uygulamaya başladık" dedi.

Sanayi sitesinin Evren Sanayi Sitesi’ne taşınmasıyla ilgili sorulara da cevap veren Fakıbaba, Gaziantep İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı vermesi sebebiyle taşınmanın durduğunu ifade ederek, konuyla esnaflarla bir araya gelip çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.

şanlıurfa
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2004 Cuma 18:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?