5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Başkan'dan zeytin dalı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a zeytin dalı uzatarak kentin çeşitli yerlerine "Sayın Başbakanımız Peygamber Şehri Şanlıurfa'ya hoşgeldiniz" afişleri astırdı.
29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilmeyerek seçimlere bağımsız olarak giren Belediye Başkanı Fakıbaba ile Başbakan arasında gergin günler başlamıştı. Başbakan Erdoğan seçimlerde partisinin Şanlıurfa mitinginde "Bu trenden inen bir daha binemez" açıklaması yaparak son noktayı koymuştu. Başkan Fakıbaba ise, "Biz AK Parti treninden inip halkın trenine bindik" cevabını verdi.

Başkan Fakıbaba'yı destekleyenler ise adeta ceket savaşı başlatmıştı. Gergin ve heyecanlı geçen seçimler sonunda Belediye Başkanı Fakıbaba, bağımsız olarak Belediye Başkanı seçildikten sonra Saadet Partisi'ne geçti. AK Partili bakanların Şanlıurfa ziyareti sırasında hiçbir Bakan belediyeyi ziyaret etmedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ilk kez bir Bakan olarak belediyeyi geçen günlerde ziyaret ederek yaptığı konuşmalarla adeta barış sinyalleri vermişti. Seçimlerden sonra ilk kez bugün partisinin kongresine gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Belediye Başkanı Fakıbaba seferber oldu. Kentin çeşitli yerlerine "Sayın Başbakanımız Peygamber Şehri Şanlıurfa'ya hoşgeldiniz" afişleri astırdı.

Şanlıurfa'ya gelecek olan Başbakan için asılan afişleri gören vatandaşlar çeşitli yorumlarda bulundu. Birçok vatandaş asılan afişleri olumlu karşılarken bazı vatandaşlar Başbakanın "Bu trenden inen bu trene bir daha binemez" sözünü hatırlatarak atıfta bulundu. Afişleri olumlu karşılayan vatandaşlar, "Belediye Başkanı Fakıbaba en doğrusunu yaptı. Bu afiş ile Başbakan'a barış ve zeytin dalı uzattı" yorumlarında bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 16:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?