3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Başkanın ıcı itirafı: 6 ay sonra yağsa yine sel basar

Şanlıurfa’da sağanak yağış nedeniyle su baskınlarının meydana gelmesinin ardından, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kritik mahallelerde incelemelerde bulundu.
Şiddetli yağmurun ardından su baskının yaşandığı mahallelerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, önümüzdeki günlerde şiddetli bir yağmurun yağması halinde bu felaketin tekrar yaşanabileceğini söyledi. Kentte 2 gün süreyle yağan yağmurun bir sel felaketi olduğunu vurgulayan Başkan Fakıbaba, "1929 yılından bu yana 2 kez böyle bir yağmur yağdı. Bunlardan ilki 1997 yılında oldu. Bu yıl yağan yağmur 1997 yılından daha fazladır. Şanlıurfa alt yapı olarak sele hazır değil. Değil sele, büyük yağışa bile hazır değil. Yapacağımız tek şey altyapı çalışmalarını profesyonel olarak ele almaktır. Bunu günlük değil, 50-100 yıl sonrasını düşünüp öyle yapmak gerekir. Bu iş de 6-7 ay veya 1 yılda yapılamaz. Sadece projesi 7 ay alır. Ondan sonra Devlet Planlama Teşkilatı’ndan (DPT) izin almak ve işe başlamak 1 yıl sürer. 2006 yılının ilk ayında başlayacağız. Bitimi de 2 yıl alır. 2008’e kadar vatandaşı rahatlatacak lokal çözümler arıyoruz. Can kaybı olmadığı için sevinçliyiz. Mal kaybı olmuştur. Vatandaşlarıma geçmiş olsun diyorum" dedi.
Yağmurların bir hafta daha yağmaması halinde Akabe Mahallesi’nde bulunan Karakoyun Deresi’nin drenaj çalışmalarını bitireceklerini de kaydeden Fakıbaba, "Bir hafta daha yağmur yağmasaydı Karakoyun Deresi’ndeki drenaj çalışmalarını bitirirdik. 2008’de alt yapı sorunları bitecektir. Allah bir daha sel felaketi gibi bir afet göstermesin. Ortalama 200 ev yağmurda hasar gördü. Tespit hasarı yapmadık; ama insanlarımız zarar gördü. 6 ay sonra böyle bir yağmur yağsa Şanlıurfa böyle bir felaketi yine yaşar. Gerçek anlamda alt yapı yapılıncaya kadar bu sorunlar yaşanacak. Bugüne kadar alt yapı çalışmasında geç kalınmıştır. Bu sorunu da bizim dönemde bitireceğiz. Karakoyun Deresi’nin kapatılması bana göre büyük bir facia olur. Eğer bir daha fazla yağmur yağarsa Karakoyun Deresi taşar ve büyük felaketler olabilir. Bana göre kapatılmaması lazım, bunun açık olması gerekiyor" diye konuştu.
ş.urfa
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 12:01:08
Güncelleme :8 Kasım 2004 Pazartesi 12:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?