5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Başörtüsüne özgürlük yürüyüşü'

Geçen yıl "Başörtüsüne Özgürlük" sloganıyla Şanlıurfa'dan Ankara'ya yürüyüş düzenleyen Mehmet ve Yasemin Turmak çifti, Şanlıurfa Akziyaret Köyü'nden Balıklıgöle yürüyüşe başladı. 

"Başörtüsüne Özgürlük" sloganıyla Diyarbakır yolu üzerindeki Akziyaret Köyü'nden yürüyüşü başlatan Mehmet Turmak, "28 Şubat'ın yıldönümü nedeniyle başörtüsü yasağını hatırlatmak istedik. Bizi ferdi olarak destekleyenler var. Hacca giden karınca misali o yolu tamamlayamazsak da o yolda ölürüz. Bu yasak anlamsız bir yasak. Biz zaman zaman bu protestoları sürdüreceğiz. Ya bir an önce yasağı kaldırsınlar ya da seçimlerde karşımıza çıkmasınlar" dedi. 

Mehmet Turmak'ın eşi Yasemin Turmak ise, "İki yıldır yürüyoruz ama bir süre ara verdik. Bizim amacımız sessiz oturanlardan olmamak için Allah'a verecek bir hesabımızın ve şuurumuzun olduğu şuuruyla yaptık bu yürüyüşü. Bireysel olsa dahi yapılan her şey değerlidir" diye konuştu. 

Şanlıurfa'da bugün yapılan yürüyüşe yaklaşık 10 kişilik bir grup katıldı. Grup zaman zaman tekbir getirdi. Turmak çifti, 11 aylık bebekleri Meryem Nur ile her gün binlerce aracın geçtiği karayolunda yürüyüşlerini sürdürüyor. Turmak çiftinin bugün saat 15.00 sıralarında Şanlıurfa'ya ulaşmaları bekleniyor.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 13:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUHAMMED IDRIS DENIZ IP: 217.64.30.xxx Tarih : 26.02.2007 08:36:11
BU INSANLARA COK COK TSK EDIYORUM BENDE BIR URFALI OLARAK DESTEKLIYORUM . OZGURLUK DIYORLAR AMA INSANLRIN BASORTUSUNE KARISIYORLAR INS BIR GUN BU YASAK KALKAR BUTUN URFA HALKINI BU GONUL DOSTLARIMIZA DUA VE YARDIM ETMESINI DILIYORUM .ALLAHA EMENET OLUN BOYLE BIR HAKKI SAVUNDUGUNUZ ICIN YINE SIZE COK COK TSK EDIYORUM ... MUHAMMED IDRIS DENIZ