5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bastonsuz yürüyemez hale geldi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Muzaffer Kara'nın kendisine yapılan iğne sonucu bastonsuz yürüyemez hale geldiği öne sürüldü. 

Kendisine yapılan iğneden sonra sol ayağı tutulan ve baston desteği ile yürümeye çalışan Kara, bu duruma düşmesine sebep olanlara gerekli cezanın verilmesi gerektiğini söyledi. 

İddiaya göre, baş ağrısı şikayetiyle Viranşehir Devlet Hastanesi'ne giden Muzaffer Kara'ya ağrı kesici iğne yapıldı. İğne sonrasında bacağında şiddetli ağrılar hisseden Kara, geceyi geçirdikten sonra ertesi gün Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi. Şanlıurfa'daki doktorların kontrolünden sonra tekrar Viranşehir'e gönderilen Kara, iğneden sonra sol bacağının tutmaz olduğunu iddia etti. Doktorların 'İğnenin etkisidir, kısa süre sonra geçer' dediğini ifade eden genç adam, rahatsızlığının 5 aydır geçmediğini, hakkını arayacağını belirterek, mahkemeye başvurduğunu söyledi. 

Kendisinin mağdur edildiğini ve yapılanın yanlış olduğunu öne süren Muzaffer Kara, "Baş ağrısı sebebi ile acil servise başvurdum. Nöbetçi doktor Mustafa G., hemşireye ağrı kesici ve sakinleştirici bir iğne vurulmasını söyledi. Hemşire iğneyi vurduktan hemen sonra sol bacağımda şiddetli ağrılar başladı. 15 dakika beni acilde beklettiler. Daha sonrada bana ağrıların iğnenin etkisi olabileceğini belirttiler ve geçeceğini söyleyerek beni eve gönderdiler. Sabaha kadar ağrılarım dinmedi. Sabah olunca hemen hastaneye geldim. Beni muayene ettikten sonra ambulansla Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve uygulama Hastanesi'ne sevk ettiler. Oradan da film çekip beni Şanlıurfa Araştırma Hastanesi'ne gönderdiler" ifadelerini kullandı. 

Nişanlısının da kendisinden ayrıldığını söyleyen Kara, "Bu sakatlığımdan dolayı iş yapamaz hale geldim. Nişanlımla yakında evlenecektim fakat sakatlığımdan dolayı nişanlım beni terk etti. Biz aynı evde 16 kişi yaşıyoruz ben ailenin tek çalışanıydım. Sakatlığım sebebi ile aileme kardeşim inşaatlarda çalışarak geçimimizi sağlıyor. Devlet yetkililerden yardım istiyorum" diye konuştu. 

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Viranşehir Kaymakamı Ogün Bahadır konuyu doğrularken, "Üzücü bir olay oldu. Bu kardeşimize acil serviste iğne vurulmuş. İğneden sonra hastanın sol ayağında rahatsızlık meydana gelmiş. İğnenin etkisi olup olmadığı Adli Tıp'tan gelecek olan rapordan sonra belli olacak. Biz konuyla alakalı olarak gerekli araştırmaları yapıyoruz. Bu arada hastanın kalıcı bir rahatsızlığı olmaması içinde, kendisine kaymakamlık olarak maddi destek vererek Ankara'ya tedavi için gönderdik. Yine şehir dışına gitmesi gerekirse biz masraflarını karşılayıp gönderceğiz. İnşallah kısa sürede şifa bulur" dedi.

Muzaffer Kara'ya iğne yaptıran doktor Mustafa G. ise, "Hasta baş ağrısı şikayetiyle yanıma geldi ve hastanın sinir krizi geçirdiğinin farkına vardım ve hemşireye sakinleştirici özeliği olan largatif ve birde baş ağrısı iğnesi yapmasını söyledim ve iğne yapıldıktan 10 dakika sonra hasta ayağa kalkıp eve gitti. Ertesi gün hasta ağırlaşarak hastanemiz aciline geldi ve durumu iyi olmadığı gözetilerek acilen ambulans ile Şanlıurfa'ya sevk edildi. Benim hastaya karşı bir kastım yok yaptığımız iğnenin yan etkilerinden kaynaklanan bir durum olması lazım. Bu iğneyi günde birçok kişiye yapıyoruz. Fakat meslek hayatımda ilk defa böyle şeyle karşılaşıyorum. Hasta ile şuan mahkemelik olmuşuz. Adli Tıp raporlarını bekliyorum. Rapor sonuncunda ne gerekiyorsa yapmaya hazırım ve vicdanım da rahat. Çünkü ilk gelen raporda iğne yapımı ile bir hatanın bulunmadığı görülüyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 10:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?