5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bayıltan Ramazan yardımı

Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından fakir ailelere nakdi yardım vezne yerine bankanın otopark girişinde dağıtıldı.

Şanlıurfa'da bir haftadır Ramazan yardımı bankanın otopark girişinde devam ediyor. Üstü plastik bölmelerle kapatılan otopark girişinde açılan bir bölümde yapılan para dağıtımı sırasında bazı kadınlar havasızlıktan fenalık geçirdi. Bir kadın 40 derece sıcaklık ve havasızlığa dayanamayınca yere yığılıp kaldı. Çevredeki vatandaşlar polisin yardımıyla 112 ambulansını çağırdı. 112 ambulans ekipleri olay yerine gelerek yaşlı kadına müdahale etti. Nefes almakta zorluk çeken kadın ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaşlı kadının bayılma olayının ardından Mehmet Aslan isimli vatandaş, "Bankada 10-15 memur olmasına rağmen bir kişi bize hizmet veriyor. Bir sakat memur çalışıyor. Bu çile uzun zamandır sürüyor. Güneşin altında yaşlı kadınlar bayılıyor. Bu parayı üç bankaya verirlerse vatandaş bu sıkıntıyı çekmez. Valimiz ve yetkililerden rica ediyoruz. Paraları başka bankalara da havale etsinler" dedi.

Bu arada, bir ayağı sakat olan 70 yaşındaki Yasin Mermer, 150 TL'lik Ramazan yardımını alabilmek için iki kişinin desteğiyle bankanın otopark girişindeki yere geldi. Yürümekte zorlanan Yasin Mermer, iki kişinin omuzları arasında yardım için sırada bekleyeceğini söyledi.  Şanlıurfa Valiliği SYDV tarafından fakir ve muhtaç ailelere nakit olarak 150 TL Ramazan yardımını bir hafta önce başlatmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 14:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?