5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bayram bitti, dönüş başladı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki hudut kapısını kullanarak Suriye'ye akraba ziyaretinde bulunan Türk vatandaşlarının bir kısmı yurda dönüş yaptı.

Ceylanpınar ilçesinde bulunan hudut kapısını kullanarak idari mektup ile Suriye Arap Cumhuriyeti'ne 48 saatliğine akraba ziyaretinde bulunan 2 bin 681 Türk'ten bin 400 kişi yurda döndü. Suriye Arap Cumhuriyeti'nde 48 saatini tamamlayan Türkler dün akşam mesai saati bitimi ile birlikte yurda dönüş yapmaya başladı.

Gündüz saatlerinde geçişlerde bir yoğunluk yaşanmazken, birçok vatandaşın akşam saatlerinde yurda dönmek istemesi sınır kapısında izdihama neden oldu. Yurda dönmeye çalışan Türkler öncelikle gümrük kontrolünden geçtikten sonra polis arama noktasında üzerleri arandı.

Suriye'den çeşitli hediyeler ile yurda dönmeye başlayan Türk vatandaşları, geçişlerde özellikle Suriye tarafında sıkıntı yaşadıklarından, akşam saatlerinde Türkiye'ye gelmeyi tercih ettiklerini dile getirdiler.

Suriye Arap Cumhuriyeti'nde akraba ziyaretinde bulunan Gani Tetik, "Suriye'de bulunan akraba ziyaretimiz oldukça güzel geçti. Orada bulunan tüm akrabalarımızı ziyaret ettik. Fakat akraba ziyareti için Ceylanpınar Hudut Kapısı'nı kullanarak Suriye Arap Cumhuriyeti'ne geçiş yaptığımız zaman Suriye yetkilileri tarafından kurulan çadırda domuz gribi kontrolünden geçirilmemiz davranışını hoş bir davranış olarak karşılamıyorum. Çünkü bölgemizde domuz gribi vakası görülmemişti. Domuz gribi taraması yapacaklarına Türk makamlarından domuz gribine ilişkin bilgi alabilirdiler" dedi.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre Suriye Arap Cumhuriyeti'ne 48 saatliğine idari mektup ile akraba ziyaretinde bulunan ve 48 saatini tamamlayan 2 bin 861 kişinin tamamının bugün yurda dönmesi bekleniyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 10:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?