5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bayramlaşma hazırlıkları sona erdi

Ramazan Bayramı'nda 3 bin 260 Suriyeli, akrabalarıyla bayramlaşmak üzere Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçiş yapacak.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Akçakale Sınır Kapısı'nda bayramlaşma hazırlıkları tamamlandı. Sınır kapısından geçiş yapacak olan Suriyeli vatandaşlar, 48 saat Türkiye'de kalarak yakınlarıyla bayramlaşma fırsatı bulacaklar.

Akçakale Kaymakam Şefik Aygöl, sınır kapısının bayramlaşmaya hazır olduğunu belirterek, "Sınır kapımızda bayramlaşma hazırlıklarımız sona erdi. Bayramlaşmanın daha güvenli ve huzur içerisinde yapılması için her türlü tedbiri aldık. Ramazan Bayramı'nın 2. ve 3. günü akrabalarıyla bayramlaşmak için Türkiye'ye toplam 3 bin 260 Suriyeli vatandaş geçiş yapacak. Bayramlaşmaya gelen Suriyeli vatandaşların 48 saat uygulamasına uymaları için Türk vatandaşlarımıza görevler düşüyor. Akrabalarını uyarıp belirlenen tarihte dönmelerini sağlamaları gerekir. Aksi takdirde karşılaşacakları sorunlardan kendileri sorumlu olacaktır. Bayramlaşma günü Türkiye'ye geçiş yapacak Telabyat Mıntıka Müdürü ve beraberindeki heyete Akçakale Belediyesi tarafından kahvaltı verilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 13:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?