4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Bayramlaşma müracaatları başladı

KURBAN BAYRAMI SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMA MÜRACAATLARI BAŞLADI

Kurban Bayramında Suriye'deki akrabaları ile 48 saatliğine bayramlaşmaya gidecek olan vatandaşlar için 13 Eylül -13 Ekim 2010 tarihleri arası müracaatların başladığı bildirildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ve civar ilçelerinden Kurban Bayramında Suriye Arap Cumhuriyetindeki bulunan akrabalarıyla 48 saat süre ile bayramlaşmak amacı ile ziyaret etmek isteyen şahıslar 13 Eylül 2010 tarihinden itibaren ilçe halk kütüphanesinde kurulan kayıt bürosuna müracaatlara başladı. Akçakale Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Kurban bayramında Suriye Arap Cumhuriyetinde bulunan akrabalarıyla 48 saat süre ile bayramlaşmak amacı ile ziyaret etmek isteyen şahıslar Başvurular 13 Eylül 2010-13 Ekim

2010 tarihleri arasında müracaatta bulunabilirler. Kaymakamlıkça kurulan bir komisyon tarafından müracaatlar değerlendirilecektir. 5 bin kişiyi geçmeyecek şeklide sınırlandırılacak ve yurt dışı çıkış tehdidi bulunmayan şahıslar idari mektuptan yararlanabileceklerdir. Bayramlaşma esnasında geçişler gümrük kapısından yapılacağından hediyelik eşya geçişi gümrük mevzuatına göre yapılacaktır. Bu uygulama ve düzenlemeyi dikkate almayarak sorun çıkaranlar hakkında yasal işlem yapılacaktır" denildi.

 

MÜRACAATA GEREKLİ EVRAK VE ARANACAK ŞARTLAR;

1- İkametgah ilmühaber (aile reisi için geçerli)

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi (ziyaret edecek tüm aile fertleri için)

3- Bayramlaşmaya gidecek olan ailenin her ferdinin (son altı ayda çekilmiş 2 resim ve kimlere ait olduğu arkalarına yazılarak bir zarf içerinse konacaktır)

4- Suriye'de ziyaret edilecek kişinin adı soyadı, ana ve baba adı, doğum tarihi, açık adresi tam olarak dilekçede (il, ilçe, mahalle, cadde sokak, kapı numarası varsa telefon numarası yazılacaktır)

KURBAN BAYRAMI SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMA MÜRACAATLARI BAŞLADI
KURBAN BAYRAMI SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMA MÜRACAATLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 12:13:05
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 19:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?