5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

BBG Edi Şanlıurfa'da

Eşiyle birlikte Şanlıurfa'ya gelen Edi Bozukluoğlu, tüp bebek yöntemi ile doğan bebeklerinin ölmesi üzerine tüp bebek merkezi ve doktora 1 milyon 100 bin YTL'lik tazminat davası açtıklarını söyledi.

Biri Bizi Gözetliyor (BBG) isimli yarışma ile tanınan Edi Bozukluoğlu ve eşi, THY'nin tarifeli uçağı ile geldikleri Şanlıurfa'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bebeklerini kaybeden çift, tüp bebek merkezine tazminat davası açtıklarını söyledi.

Özel bir televizyon kanalında ekrana gelen Biri Bizi Gözetliyor yarışmasının birincilerinden Edip Bozukluoğlu ve yarışmada tanışarak evlendiği eşi Serpil Buluç Bozukluoğlu, bir türlü çocuk sahibi olamayınca özel bir tüp bebek merkezine başvurdu. Serpil Bozukluoğlu, 5 yıl aradan sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldı. 21 Ocak'ta çocuk sahibi olan aile, bebeklerine Can adını verdi. Doğumdan 5 gün sonra anne tüberküloz ve menenjit teşhisi ile hastaneye kaldırıldı. Bebeğe de tüberküloz teşhisi konuldu.

Can, 10. gününde hayata veda ederken, büyük şok yaşayan Edi ve eşi, tüp bebek merkezi ve doktora maddi ve manevi olmak üzere 1 milyon 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Edi Bozukluoğlu, gazetelerde tazminat davası ile ilgili çıkan rakamın yanlış olduğunu belirterek, "19 Şubat'ta rahmetli oldu oğlumuz. Kendimize geldikten ve annesini kurtardıktan sonra dava açmaya karar verdik. Konu şimdi yargıda, avukatlar ilgileniyor. Bir yıl evvel Beşiktaş'taki hastanede bir operasyon geçirildi. O operasyondan sonra bir rapor verilmiş, o rapordan bizim haberimiz olmadı. Raporda annenin tüberküloz mikrobu taşıdığı ve araştırılması gerektiği yazıyor. Rapor hiç dikkate alınmamış, zarf açılmamış bile. Şans eseri rapor bulundu ve konu yargıya taşındı. Anne ve baba olarak ayrı ayrı dava açtık. 1 milyon 100 bin YTL civarında bir manevi tazminat davası açtım. Doktorun iddialarından hiç haberim yok, hiç konuşmadık kendisiyle. Bizi bahsi geçen sağlık kuruluşu da aramadı" iddialarında bulundu.

Bu arada Serpil Buluç Bozukluoğlu ise hastalıktan haberinin olmadığını kaydederek, "Gayet iyiydim. Hiçbir şeyim yoktu. Sadece evlendikten sonra bebek yapalım diye uğraştık. Sonra kontrole gittim. Tüpler tıkalı dendi. Tüplerden ameliyat edilmem gerektiği söylendi. İsmi geçen doktor tarafından sağ tüpüm alındı. Zaten o ameliyattan sonra da bir rapor gelmiş, benim hiç haberim yoktu. Orada operasyon sonrasında ilaçlar verildi. Ağustosta tekrar bir denememiz oldu. Ondan sonra bir bebeğimiz oldu. Yani tam 'Her şey yoluna girdi' derken, bu sorun çıktı. Çünkü 5-6 ay evde yattım, işten uzak kaldım. Doğumdan sonra 1,5 ay da hastanede yattım. Zaten hastaneye kaldırıldığımı hatırlamıyorum, komaya girmişim. Başımıza böyle bir şey tekrar gelir diye çok korkuyoruz. Hem ben ölüyordum hem de yeni kucağıma aldığım evladımı kaybettim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 18:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?