4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

BDP 4 Nisan'a hazırlanıyor

BDP'DE 4 NİSAN HAZIRLIĞI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın doğduğu köy olan Ömerli köyünde yürüyüş için bildiri dağıttı.

Suruç esnafını tek tek gezen Milletvekili Binici, "Tüm cezaevlerindeki tecride dikkat çekmek amacı ile her yıl düzenlediğimiz yürüyüşe katılmanızı bekliyoruz" diyerek esnafları yürüyüşe davet etti. Milletvekili İbrahim Binici daha sonra yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz ki her yıl geleneksel 4 Nisan Ömerli yürüyüşü bu sene de gerçekleşecektir. Ancak biz şunu söylüyoruz. 4 Nisanlar artık korku ile anılır günler olmamalı, 4 Nisanlar müziklerle, şölenlerle ve kutlamalarla gerçekleşmeli. TUHAD-FED'in

düzenlemiş olduğu 4 Nisan Ömerli yürüyüşünü BDP olarak destek veriyoruz ve Suruç halkımızı 4 Nisan'da 11 Nisan Beldesi'nde toplanıp iki günlük bir eğlence programına davet ediyoruz. 4 Nisan'ın anlam ve önemi bizim için çok önemlidir. TUHAD-FED'in dağıtmış olduğu bildiride yazıldığı gibi, tüm cezaevlerindeki tecrit ve izolasyon konularını ele alıyor. Bu konuda artık insanca yaşama noktasında Kürt kamuoyunun bir talebi vardır. Bu talebi Türkiye ve dünya kamuoyunun duyulması için her yıl gerçekleştiriliyor.

İnanıyoruz ki, bu sene de 4 Nisan artık korku olmaktan çıkacaktır" dedi.

4 Nisan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla geçen yıl yürüyüş yapmak isteyen gruba polis engel olmuştu. Çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetmişti.

BDP'DE 4 NİSAN HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 10:21:03
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 10:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?