4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

BDP il Başkanı tutuklandı

KCK OPERASYONUNDA TUTUKLAMA

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği tarafından 1 Ekim Cuma Şanlıurfa merkez ve bazı ilçelerinde yapılan eş zamanlı KCK operasyonunda gözaltına alınan 24 kişiden 8'İ tutuklandı, 11 kişi serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, Şanlıurfa merkez ile Ceylanpınar ve Suruç ilçelerinde eş zamanlı KCK operasyonu düzenlemişti. Operasyonlarda 24 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında arama yapılan ev ve derneklerdeki birçok bilgisayar ve dokümana el konulmuştu.

Gözaltına alınanlar arasında, BDP il Eşbaşkanları İbrahim Ayhan ve Adile Fidan, BDP İl Başkan Yardımcıları Bekir Benek ve Müslüm Kaplan, BDP Kadın Meclisi üyeleri Naile Bali, Azize Yağız, BDP Siyaset Akademisi yöneticisi Abdulkadir Çiçek, Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin'in eşi Aynur Şahin,Urfa Kültür Sanat Merkezi(UKSM) yöneticisi Mikail Gözek, Azadi Welat Gazetesi İl temsilcisi Mehmet Veysel Ateş, Karizma Kuaför çalışanı Newrez Alataş, BDP Merkez çalışanı Şahin Binici ve Parti üyesi Muhuttin Yener, Viranşehir İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Öztürk, Seydi Silgir, BDP Ceylanpınar İlçe Teşkilatında görevli Kays Işık ve BDP Siverek İl Genel Meclis üyesi Salih Işık bulunurken, gözaltına alınmıştı.

Dün savcılık tarafından alınan ifadelerin ardından 5 kişi serbest bırakılırken, 19 kişi mahkemeye sevk edilmişti. Yaklaşık 26 saat süren mahkeme sonrası 19 kişiden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa il Başkanı İbrahim Ayhan ile birlikte 8 kişi tutuklanırken, diğer 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KCK OPERASYONUNDA TUTUKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 09:17:04
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 17:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?