4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

BDP Siyaset Akademisi açıldı

BDP URFA SİYASET AKADEMİSİ OKULU AÇILDI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gülten Kışınak BDP olarak 12 Eylülde yapılacak olan referandumda sandığa gitmeyeceklerini belirterek "Referandumu bize demokrasi diye yutturanlar var. Demokrasiden bahsedebilmek için halkın önünü açmak gerekir. Şu anda Şırnak'ta, Pervari'de, Hakkari'de yaşana vahşet 1980 yılında Amet zindanlarında yaşanan vahşetin aynısıdır" dedi.

Bahçelievler Mahallesi 4. Sokak üzerindeki BDP Urfa Siyaset Akademisinin açılışı törenine BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışınak, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, terörist başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Kandilde bulunan PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, BDP Gaziantep İl Başkanı Bedran Fermanoğlu ile partililer katıldı. Cadde üzerinde düzenlenen açılış töreninde beraberindekilerle açılış töreninin başlaması için ayak başında bekleyen Gülten Kışıkan'ın kucağına küçük bir çocuk verildi. Elindeki fotoğrafta kendisi ile çekilen resmi görünce Gülten Kışınak kucağına aldığı 4 yaşındaki Amet Yıldıztekini öpüp bir süre sevdi. Konuşmasında isim vermeden hükümeti eleştiren Gülten Kışınak yürüttükleri mücadele sonunda ilk kez bu topraklarda siyaset dışına itilen herkesi köylüleri, çiftçileri yoksulları, kadınları, gençleri, inançlı insanları siyasetin öncüsü haline getirdiklerini söyledi. Gülten Kışınak,

"Siyaset aslında hepimizin çok iyi bildiği bir konudur. Şimdiye kadar nasıl yaşamalıyız, sorusuna cevabı egemenler, iktidarlar bir gurup elit ve seçkinler, buna cevap veriyor bizim nasıl yaşamamız gerektiğini yine onlar karar veriyor ve bunun siyasetini yapıyorlardı. Biz o kadar şanslı halkız ki bu halka öncülük yapanlar bu halka önderlik yapanlar siyaseti egemenlerin elinden alıp, halka teslim ettiler. Halka dediler ki nasıl yaşamalıyız sorusunun cevabını siz vereceksiniz. Nasıl istiyorsanız öyle yaşayacaksınız. Nasıl istiyorsanız öyle yaşamak için mücadele edeceksiniz bunun araçlarını arayacaksınız bunun örgütünü kuracaksınız. Biz yürüttüğümüz mücadele sonunda ilk kez bu topraklarda siyaset dışına itilen herkesi köylüleri, çiftçileri yoksulları, kadınları, gençleri, inançlı insanlarımızı siyasetin öncüsü haline getirdik. Bu siyasete halk kendisi artık yön veriyor. Halk kendisi nasıl bir yaşam istediğini ortaya koyuyor ve bu özgür yaşamı inşa etmek içinde mücadele ediyor. İşte bu siyaset akademisi de bizleri siyasetten dışlanan siyaset yapması yasaklanan ve engellenen ve siyaseti bizim başımızdan ve siyaseti bizim başımızda egemenlik haline getiren ve egemenlere karşı en iyi cevabı vereceğimiz bir okul olacak. Bizler inanıyorum ki bir bütün olarak Şanlıurfa halkı ama başta kadınlarımız ve gençlerimiz bu siyaset akademisine gereken ilgiyi gösterecek katılımı sağlayacak kendilerini burada eğiteceklerdir" dedi.

Gülten Kışınak konuşmalarını şöyle tamamladı:

"Amet zindanında Kürt halkı bir kez daha tarihe gömülmek yok edilmek istendi. Özgürlüğü halka götürmek size olan borcumuzdur diyoruz. Referandumu bize demokrasi diye yutturanlar var. Demokrasiden bahsedebilmek için halkın önünü açmak gerekir. Şu anda Şırnak'ta, Pervari'de, Hakkari'de yaşanan vahşet 1980 Amet zindanında yaşanan vahşetin aynısıdır. Referandumda sandığa gitmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Gülten Kışınak daha sonra açılışını yaptığı BDP Urfa Siyaset Akademisinde partililerle ekonomist Mehmet Sait Üçlü'nün verdiği ilk derse katıldı.

BDP URFA SİYASET AKADEMİSİ OKULU AÇILDI
BDP URFA SİYASET AKADEMİSİ OKULU AÇILDI
BDP URFA SİYASET AKADEMİSİ OKULU AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 14:19:05
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 15:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?