4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

BDP'lilere şafak operasyonu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde terörle mücadele ekipleri ve özel harekat polislerinin de katıldığı şafak operasyonunda aralarında belediye başkanının kardeşinin ve BDP genel merkez meclis üyesinin de bulunduğu çok sayıda BDP'li gözaltına alındı.

Operasyon saat 04:30 sularında ilçe merkezinde eş zamanlı olarak özel harekat timlerinin ve Şanlıurfa merkezden gelen takviye ekiplerinin desteğiyle yapıldı. Evlere yapılan baskınlarda aralarında belediye başkanının kardeşinin ve BDP genel merkez meclis üyesinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Nurettin Kaya, Turan Kalul, Ahmet Soysal, Cengiz Akbaş, Ahmet Gezgör, Hacı Ulumaksan, Serdar Yeşiltaş, Eyyüp Lüzum, Zeki Burun, Memduh A. Viranşehir Emniyet Müdürlüğünde sorguya alındı. Gözaltına alınanların 10 Eylül 2010 Cuma tarihinde bir basın açıklaması sonrası polise linç girişiminde bulunan şahıslar olduğu ve 26 Ağustos 2010 tarihinde BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak'ın ilçede düzenlediği boykot mitingi esnasında yasadışı pankart kaldıran BDP'liler olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında BDP merkez meclis üyesi Memduh A.'nın yaklaşık 10 terör suçundan sabıkası olduğu öğrenildi. Memduh A.'nın ilçeye provokatif eylemler nedeniyle geldiği istihbarat kaynaklarınca tahmin ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 11:58:05
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 15:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?