5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bebeği yaşatmak için seferberlik

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde İçin çiftinin 7 aylık doğan ve solunum yetersizliğinden dolayı kuvözde yaşama tutunmaya çalışan bebek için devletin tüm imkanları seferber edildi.

Daha adı bile konulmayan 7 aylık bebek, ambulans helikopterle Adana Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

İlçeye bağlı Çanıllı köyünde ikamet eden 1 yıllık evli olan Mehmet İçin, 7 aylık hamile olan eşi Rahime İçin'i sancıları tutması üzerine Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürdü. Daha sonra ameliyata alınan 7 aylık hamile kadın bir erkek çocuk dünyaya getirdi. İçin çiftinin ilk bebeği olan 7 aylık erkek bebek, solunum yetersizliği nedeniyle kuvöze alındı. Daha sonra gerekli tedavileri için Adana'ya sevki yapılması gereken bebek için herkes seferber oldu. Doktorundan hemşiresine kadar herkes minik bebek için adeta seferberlik başlattı.

Bebeğin hayata tutunmasını sağlamak için Sağlık Bakanlığı'ndan hava ambulansı istenildi. Bakanlıktan kısa sürede cevap geldi ve 7 aylık erkek bebek için Diyarbakır'dan ambulans helikopter geldi. İlçede helikopter için pist olmaması nedeniyle hava ambulansı, Viranşehir 1. Hudut Tabur Komutanlığı'nın hava pistine iniş yaptı. Daha sonra kuvözdeki bebek ambulansla 1. Hudut Tabur Komutanlığı'na götürüldü ve burada helikopter ambulansa konularak, Adana Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Bebek, hava ambulansına konulurken askeri bölge olduğu için gazetecilerin içeriden görüntü alınmasına izin verilmedi.

Duygularını İHA'ya anlatan baba Mehmet İçin, hem üzüntülü hem de sevinçli olduğunu belirterek, "Ben köyden zor şartlar altında buraya geldim. Bu benim ilk çocuğum olarak dünyaya geldi. Benim de maddi durumum iyi değil, inşaat işçisiyim. Benim ambulansa verecek param yoktur. Hava ambulansını çığırdılar. Henüz daha 7 aylık bir bebektir. Allah devletimizden, hastane yetkililerinden razı olsun" dedi.
Adana'da tedavisi devam eden İçin çiftinin ilk bebekleri olan 7 aylık erkek bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 12:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?