3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Bebek 12 yıldır kaçan zanlıyı yakalattı

Adana'da cinayet nedeniyle 12 yıldır aranan ve 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, polisin doğan bebeği takibe alması ile yakalandı.

2000 yılında Adana'da arazi anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı eşinin akrabası Tayfun S.'yi tabancayla vurarak öldüren Ahmet İ., olayın ardından kayıplara karıştı.

Zanlı 18 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri Şanlıurfalı olan Ahmet İ.'nin dosyasını incelemeye aldı. Şanlıurfa polisi, Ahmet İ.'ye ulaşmak için son iki yıl içinde her yolu denedi. Ancak bir türlü izi bulunamayan Ahmet İ.'nin geçtiğimiz yıl bir bebeği dünyaya geldi. Kentteki doğum kayıtlarını da takibe alan Cinayet Bürosu ekipleri, 1 yıl önce dünyaya gelen bir bebeğin babasının adının Ahmet İ. olduğunu ve bebeğin dede ve babaannesinin isimlerinin de katil zanlısının baba ve annesi olduğu tespit edildi.

Şanlıurfa polisi, bebeğin babasının aranan zanlı olup olmadığının tespiti için evi ve bebeğin yakınlarını takibe aldı. Uzun süre takip yürüten polis, sonunda Adana'da işlenen cinayetin zanlısının bu şahıs olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen polis, şahsın saklandığı Hayati Harrani Mahallesi'ne baskın yaptı. Polislerin eve geldiğini gören Ahmet İ., ara sokaklarda çıplak ayakla kaçarken yakalandı. 12 yıl sonra gözaltına alınan şüpheli, sağlık kontrolü için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Basın mensuplarının 'Pişman mısınız?' sorularını yanıtsız bırakan Ahmet İ., ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

...
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2012 Pazar 16:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?