5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bediüzzaman'ı anma toplantısı

Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 49. yıldönümü dolayısıyla Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Bediüzzaman'ı anma toplantısı Şair Nabi Kültür Merkezi salonunda yapıldı.

Bediüzzaman ve Aile konulu programa Yeni Asya Gazetesi yazarlarından İslam Yaşar konuşmacı olarak katıldı.
Sunuculuğunu İsmail Zorlu'nun yaptığı anma toplantısı, Hazma Yetim'in okuduğu Aşr-i Şerif ile davam etti. İbrahim Şiran'ın okuduğu "Çekilip Nur'u Hidayet" isimli şiirden sonra Bediüzzaman Vakfı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, Bediüzzaman adına dünyada ve Türkiye'de ilk vakfın Şanlıurfa'da kurulduğuna dikkat çekerek, "Bediüzzaman adına ilk vakıf 1992 yılında Şanlıurfa'da kurulmuştur. Şanlıurfa'da ilk defa kutlanmaya başlayan Bediüzzaman Haftası bütün dünyaya yayılmıştır. Bediüzzaman eserlerinde taşıyla toprağıyla mübarek gördüğü Urfa halkına dua etmiştir. Bizler de bu duaya mahzar olarak ona olan vazifemizi yapıyoruz" dedi.

Yeni Asya Gazetesi yazarlarından İslam Yaşar ise, Bediüzzaman'ı anmaktan daha çok, anlamanın önemli olduğunu vurgulayarak, "Eğer biz Bediüzzaman ailemizden biri olarak kabul edersek, biz de onun etrafındakilerden biri oluruz o zaman. Bediüzzaman Hazretleri aile hayatının bir tahassüngah olduğunu söylüyor. Evet, siz eğer işinize giderken eşinizin hayır dualarıyla uğurlanırsanız ve evinize eliniz boş, ama yüzünüzde tebessüm demetiyle gelirseniz, tebessüm halkalarınız aile ve çocuklarınıza yansır. Onları sımsıcak sarar. Eğer çocuğunuz tahakküm altında kaldığı aile dışı hayattan bunaldığında, evine, ailesine sığınmak için acele ediyorsa, işte o ev bir tahassüngahtır. O zaman sizin eviniz de bir okul olur. Siz de o asil okulun has muallimleri olursunuz" dedi.
İslam Yaşar, program sonunda Bediüzzaman ile ilgili yazmış olduğu kitaplarını okuyucuları için imzaladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 17:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?