30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Belçikalı turistler, kına gecesinde halay çekti

Şanlıurfa’daki tarihi ve turistik yerleri gezmeye gelen Belçikalı bir grup turist, kına gecesi düzenleyerek eğlendi. Temsili olarak arkadaşlarını gelin ve damat yapan turistler, kınalı elleriyle halay çekti.

Şanlıurfa’nın en önemli turizm mekanı olan Balıklıgöl’de bulunan Halil İbrahim Sofrası’nda düzenlenen kına gececesine büyük ilgi gösteren Belçikalı turistler doyasıya eğlendi.

Halil İbrahim Sofrası Tesisleri’nin yöneticileri tarafından ağırlanan turistler, sevgili olan Kristel ve Frederik’i gelin ve damat olarak seçti.

Bir taraftan sıra gecesi saz grubunun türküleri eşliğinde halaylar çeken turistler, daha sonra yüzü örtülü bir şekilde bekleyen gelinin eline kına yakmaya çalıştı.

Türk usulü kına gecesini canlandırmaya çalışan turistler, daha sonra kendi ellerine de kınalar yaktı. Ellerinde mumlarla gelin hanımın etrafında oynayarak dönen turistler, daha sonra damattan gelinin yüzünü açmasını istedi.

Damat Frederik’in gelinin yüzünü açmasından sonra Belçikalılar halaylar çekti. Türk usulü kına gecesinde doyasıya eğlenen Kristel ve Frederik, Türk kültürünü yaşamanın ayrı bir zevk olduğunu belirterek, "Temsili de olsa Türk usulüyle evlenmek çok güzel" dedi.
Gece, Belçikalı turistlerin halaylarıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 14:12:14
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 14:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?