5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediye 140 arsayı satışa sundu

Şanlıurfa Belediyesi Tapu Emlak Müdürlüğü, yeni imara açılan Yenice bölgesinde kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve vatandaşları ucuz ev sahibi yapmak amacıyla 140 adet arsayı daha satışa sundu.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde Belediye encümenince açık teklif usulü yapılan ihale ile ayrı ayrı satışa sunulan arsalara, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Ortalama 250-300 metrekarelik arsalara, ihale usulü ile sahip olmak isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinde belediye önünde beklemeye başladılar. Önce encümen toplantı salonunda yapılması planlanan ihale, ilginin yoğun olması nedeniyle Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Belediyeye teminat olarak 400 YTL yatıran vatandaşlar, ihalenin yapıldığı Şair Nabi Kültür Merkezi'nde, duvara asılan paftadan satın alacakları arsayı teker teker belirlediler. Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu başkanlığında oluşturulan encümen, arsaları birer birer açık artırma usulüyle satışa sundu.

Başkan Yardımcısı Güllüoğlu, amaçlarının vatandaşları ucuz arsa sahibi yapmak olduğunu belirterek, kentte çarpık yapılaşma ve gecekondu ile mücadele kapsamında yeni imar uygulama planları oluşturduklarını söyledi. Güllüoğlu, "Şanlıurfa maalesef çarpık kentleşme ve gecekondulaşma yönünden ihmale uğramış bir kent. Şanlıurfa'da kaçak yapılaşmanın önlenmesi adına Belediye olarak yeni imar planları oluşturuyoruz. Bir taraftan Dağ Eteği İmar Planı, diğer taraftan Yenice bölgesinde halkımıza tapulu arsa satışları gerçekleştiriyoruz. Bu arsaları üstelik vatandaşlar kolay satın alsın diye taksitlendirme yapıyoruz. Arsalara vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bizleri sevindirdi. 140 adet arsamızı satışa sunduk. Arsalarımızın müstakil tapuları mevcuttur. Belediye olarak ev yapmak isteyenlere proje ve ruhsat masraflarını biz karşılıyoruz. İhalede arsa satın alan vatandaşlara hayırlı olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?