5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediye engelliler için minibüs aldı

Kentsel Alanlarda Ekonomik ve Sosyal Sorunlarının Çözümüne Destek Projesi kapsamında yer alan 1 adet engelli aracı, merkezi finans ve ihale birimi ile İncekara A.Ş. Proje Bölümü yetkilileri tarafından Şanlıurfa Belediyesi’ne teslim edildi.

Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili M. Fevzi Yücetepe, Belediye Meclis Üyesi Hülya Kafaf, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Ulaşım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sait Hocaoğlu ve proje çalışanlarının katılımıyla belediye önünde gerçekleştirilen teslim sırasında aracın testi yapıldı ve teknik şartnameye uygunluğu kontrol edildi.

Kentsel Alanlarda Ekonomik ve Sosyal Sorunlarının Çözümüne Destek Projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkan Vekili Yücetepe, Şanlıurfa'da yaşanan hızlı kentleşme ve yeni ortamlarına uyum sağlayamamanın kentlere ve kent yönetimlerine oluşturduğu sorunların çözümü için bu projenin hazırlandığını belirterek, proje ile birlikte Avrupa Birliği'nden 3 milyon 168 bin 300 Euro'luk bir hibe almaya hak kazandıklarını kaydetti. Yücetepe, şunları söyledi.

"Şanlıurfa'da hızlı göç ve kentleşme şu anda bile büyük boyutlara ulaşmış olmakla birlikte, gereken çalışmalar yapılmaz ve hızlı göçün kentlere getirdiği grupların entegrasyonu sağlanamazsa, sorunlar içinden çıkılamaz boyutlara ulaşabilecektir. Bu gelişmeler göz önünde bulundurularak köyden kente doğru gelişen hızlı göçün neden olduğu sorunların giderilmesi ve göç alarak hem ekonomik hem de sosyal olarak çarpık bir gelişme gösteren bölgelerde yaşayan insanların kente adaptasyonunu sağlamayı hedefleyen bu proje Avrupa Birliği'nden 3 milyon 168 bin 300 Euro'luk bir hibe almaya hak kazanmıştır. Proje ile eğitim seviyesi ve sosyal yaşam düzeyi kent geneline oranla düşük olan gecekondu mahallelerinde, çocuklara ve gençlere ara mesleklerde eğitim olanağı sağlayarak, kadınlara el becerileri ve gelir imkanı sunarak, hijyen aile planlaması gibi konularda buradaki halkı bilinçlendirerek, kent bilincini oluşturma çalışmaları yapılacaktır."

Proje kapsamında uygulanacak 4 adet çalışmanın yer aldığını ifade eden Yücetepe, "Bunlar; Kadın Destek Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, Mobil Sağlık ve Engelli Aracı, Spor Sahaları ve Gençlik Merkezidir. Projenin ihaleleri 2007 yılı itibariyle tamamlanmış olup, 2008 yılı içerisinde inşaatına başlanacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 14:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ahmet IP: 212.175.53.xxx Tarih : 18.04.2008 10:37:47

belediyenin yaptıgı anlamlı bir davranıs ama aynı özeni yeni yapılan kaldırımlara engelli iniş- çıkış rampası yapmasıda gerekmez mı acaba?yada fen işleri müdürümüz bu kaldırımları yapılmasını hiç denetlemiyor mu acaba?saygılarımla