5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediye kültür dizisini sürdürüyor

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce basımı gerçekleştirilen "Resimli Şanlıurfa Kültürü Sözlüğü", "Doğuştan Marka Şehir Şanlıurfa" kitapçığı ve "Şanlıurfa'dan Bir Hoş Seda-1" adlı müzik CD'sinin, kentin tanıtımına büyük katkı sağladığı bildirildi. 

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, kentin tanıtımına büyük fayda sağlayan bu tür yayınlara büyük önem verdiklerini belirterek, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce basımı gerçekleştirilen "Kültür Yayınları Dizisi"nin vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandığını kaydetti. 

Yazar Selahaddin E. Güler ve Remzi Mızrak'a ait "Resimli Şanlıurfa Kültürü Sözlüğü"nün yayın koordinatörlüğünü Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ gerçekleştirdi.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ait giriş yazısının yer aldığı kitapta, 11 bin 600 yıllık tarihi bir birikim ve engin kültür tarihine sahip Şanlıurfa'nın "Güneydoğu'nun Kültür Merkezi" olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekilmiş.
"Resimli Şanlıurfa Kültürü Sözlüğü"nün son yıllarda Urfa kültürü üzerinde yapılan çalışmalar zincirinin önemli bir halkasını oluşturması ve "Şanlıurfa Kültür ve Sanat Ansiklopedisi"nin ön hazırlığı olarak düşünülmesi eseri daha da önemli kıldığı belirtildi. 

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'nın gizemli tarihi ve turistik yerlerini tanıtan kitapçığın toplam 60 sayfadan oluşuyor. 11 bin 600 yıllık geçmişi ile dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Şanlıurfa'nın coğrafyası, dağları, akarsuları, ovaları, tarihi, turizmi, mimari eserleri v.b değerleri gibi önemli bilgilerin yer aldığı eser, kente gelen yerli ve yabancı turistlere dağıtılmak amacıyla basıldı. 

Belediye yetkilileri, Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Birimi Sıra Gecesi Ekibi'nin birbirinden güzel Urfa Türkülerini seslendirdiği "Şanlıurfa'dan Bir Hoş Seda-1" adlı müzik cd'si Urfa Müziğinin dünyaya tanıtılmasında önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 12:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?