5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Belediye meclisi Ekim toplantısı

Şanlıurfa Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Şanlıurfaspor Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'na yer tahsis edilmesi, imar komisyonuna havale edilecek dosyalar ve imar komisyon raporları başlıklı 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

'Şanlıurfaspor Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'na yer tahsis edilmesi' başlıklı gündem maddesine göre Şanlıurfaspor'a kurumsallaşma yolunda sabit gelirler sağlama amacıyla, gelir getirici mekanların 10 yıllık süre ile Şanlıurfaspor'a tahsis edilmesine karar verildi. Buna göre; Tılfındır Parkı'nda 1 adet büfe, DSİ Kültür ve Eğitim Merkezi (Nikah Salonu) Bahçesi'nde Kafeterya, Şanlıurfa Yeni Ticaret Merkezi (ŞUTİM) içersinde Otopark, Eyyüp Peygamber Makamı karşısı park içersinde çay bahçesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yanı halı saha olarak belirlendi.

Belediye Meclis toplantısında söz alan Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, 39 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Şanlıurfaspor'un kurumsallaşma yolunda sabit ve kalıcı gelirlere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Kulüp Başkanı Arslan, kayyuma bırakılan Şanlıurfaspor'a sahip çıkan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ve Yönetim Kurulu'nda yer alan Şanlıurfa'nın önde gelen işadamlarına minnettarlık duyduğunu ifade ederek, el birliği ile Urfaspor'u layık olduğu yere en kısa sürede taşıyacaklarını kaydetti.

Şanlıurfaspor'un mali anlamda istenilen seviyeye gelmesi için ayda en az 200 bin YTL sabit gelire ihtiyaç duyduğunu belirten Habib Arslan, Şanlıurfa Belediyesi'nin kendilerine sağladığı bu imkanlarla bir nebzede olsa mali anlamda rahatladıklarını söyledi.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın da kendilerine destek sözü verdiğini ifade eden Arslan, Belediye Meclisinin kararı gereği, Şanlıurfaspor Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'na tahsis edilen yerlerin kendi kontrollerinde kulüp yararına kullanacağının sözünü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 18:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?